Rabbi Moshe Rothchild is een geaccrediteerde Israelische gids die toeristen rondleidt. Daarnaast heeft hij de afgelopen acht jaar gewerkt aan het bouwen van bruggen tussen christenen en Israel. Hij nodigt voorgangers uit naar Israel te komen voor een gratis rondreis, reist de wereld over om voor groepen christenen te spreken, en hij vertegenwoordigt een bijzonder Israelisch kinderhuis, het Ahava Youth Village. In november komt hij een aantal dagen naar Nederland.“Ik heb nog nooit een christen ontmoet!”

“Hoe is het mogelijk dat iemand opgroeit in de Verenigde Staten, en op 41-jarige leeftijd nog nooit een gesprek heeft gevoerd met een christen?

Rabbi Moshe heeft een fascinerend verhaal te vertellen, dat je zal verbazen. Totdat hij 41 was, had nog nooit een christen gesproken, en ironisch genoeg veranderde dat allemaal, toen hij negen jaar geleden van de VS naar Israel verhuisde. Nadat hij in Israel kwam wonen, ontmoette hij voor het eerst een christen!

Zijn emotionele en inspirerende verhaal is heel persoonlijk, maar eigenlijk is het ook hét verhaal van de relatie tussen christenen en Joden, van de afgelopen eeuwen. In zijn spreken weeft hij de Bijbel, zijn persoonlijke verhaal én zijn geweldige gevoel voor humor samen, tot het verhaal van zijn levensreis.

Al vroeg in zijn loopbaan werd rabbi Rothchild verkozen tot New Yorks grappigste rabbijn (en er zijn veel rabbijnen in New York!). Hij speelt gitaar, en was ooit een marathonloper. Vandaag de dag woont hij met zijn vrouw en vier kinderen in Efrat, een prachtig stadje ten zuiden van Bethlehem.

Hij is directeur van Ahava Youth Village, een bijzondere instelling voor kinderen die uit huis moesten worden geplaatst, wegens fysiek, seksueel of psychologisch misbruik.” (vertaald van tekst van organisatie Moshe Rothchild)

Op donderdagavond 22 november hopen wij rabbi Moshe als spreker bij ons te verwelkomen.
Locatie: Den Haag, Kerketuinenweg 10-c.
Aanvang 20.00 uur. (foto: Moshe en Jack van der Tang tijdens een recente ontmoeting)

Moshe is ook woordvoerder van Heart for Zion, een bediening gericht op de relatie Joden-Christenen, de steun voor Israel, en het genoemde kindertehuis.

Moshe’s werk als gids: zie hier