Activiteiten


Overleg kabinet met Joodse organisaties

De afgelopen week zijn de protesten van de pro-Palestijnse organisaties niet alleen feller geworden, maar leidde deze ook tot veel ongenoegen binnen de samenleving. Niet alleen door de schade die de protesterende studenten aanrichten op de universiteiten en op straat. Ook de felle uitvallen richting de Joden in onze samenleving baren vele mensen zorgen, waardoor al lange tijd grote onrust heerst binnen de Joodse gemeenschap in Nederland. Op initiatief van de Tweede Kamer ging daarom premier Rutte in gesprek met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap . 
 

De Tweede Kamer

De bijeenkomst was een initiatief op aandringen van verschillende Joodse organisaties. De angst onder hen neemt in dit land alleen maar toe. Al vanaf de Israëlische aanval op Gaza tegen de terreurbeweging Hamas schelden medestudenten en anderen hen uit. Het ging soms zelfs zo ver dat men hen lastig viel, zelfs fysiek. Vandaar dat het kabinet in gesprek is gegaan om de heersende onrust en zorgen aan te horen en om hierop te reageren vanuit de politiek na druk vanuit de Tweede Kamer.
 
 

De staat Israël

De boodschap die premier Rutte uitsprak na de bijeenkomst op het Catshuis hield onder meer in dat het bestaansrecht van de staat Israël nooit ter discussie gesteld mag worden. Dat er kritiek is op Israël vindt hij geen probleem, maar zeker wel binnen een bepaalde marge en zeker ook de wijze hoe geprotesteerd wordt. Een goed voorbeeld hiervan zijn de pro-Palestijnse studentenprotesten en hun houding en gedrag. Dat is echt een grens te ver en dat moeten wij als samenleving niet willen tolereren.

Intimidatie, manipulatie en geweld

Een ander veelzeggend en eenvoudig voorbeeld hiervan was het verstoren van de optredens van zangeres Lenny Kuhr. Haar werd verweten medeverantwoordelijk te zijn voor hetgeen plaatsvond in Gaza. Het is zelfs zo triest gesteld dat sommige theaters Joodse artiesten weigeren. Dat is pure antisemitisme of op zijn minst dat zij bang zijn voor problemen van de pro-Palestijnse organisaties. Ofwel, intimidatie, manipulatie en geweld is blijkbaar een legitiem middel om jouw eigen zin door te drijven. 
 

Mooie woorden, weinig concreet

Niet alleen premier Rutte vertegenwoordigde het kabinet. Ook enkele andere bewindslieden waren bij het overleg aanwezig, waaronder de minister van Justitie & Veiligheid (Yesilgoz), de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (Dijkgraaf) en de minister van Sociale Zaken (Van Gennip). De vergadering leidde niet tot concrete stappen of maatregelen, want het aanscherpen van de wet heeft volgens premier Rutte geen zin. Maar geldt hetzelfde niet voor het stellen van normen en het houden aan de regels van algemeen fatsoen? Kortom, een hoop geblaat vanuit het kabinet onder druk van de Tweede Kamer, maar verder weinig actie en vooral veel passiviteit. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel