Kremlin in MoskouKremlin in Moskou

Rusland verklaart dat een aanval op Teheran gezien wordt als een aanval op Moskou. Spanning loopt op.

Rusland heeft hiermee een ernstige waarschuwing uitgegeven aan Israel en het Westen. Deze ernstige dreiging kan betekenen dat bij een aanval op Iran een 3e Wereld Oorlog een serieuze mogelijkheid is. Ook is deze verklaring een grote steun voor Iran.

Rusland heeft Iran omhelst en waarschuwt Israël en het Westen dat een aanval op Teheran zou worden beschouwd als een aanval op Moskou. De dreiging verhoogt het vooruitzicht op een Derde Wereldoorlog in het geval van een militaire aanval op Iran.

Iran is onze buurman,” sprak de ambassadeur Dmitry Rogozin van Rusland tot de NAVO, tegen verslaggevers in Brussel. “En als Iran betrokken is bij een militaire actie, beschouwen wij het als een directe bedreiging voor onze veiligheid.”

Het Russische persbureau Interfax meldde vrijdag dat de vertegenwoordiger van het Kremlin in de Veiligheidsraad, Nikolaj Patrushev, Israël beschuldigde  voor haar verantwoordelijkheid om de Verenigde Staten te betrekken in haar oorlog tegen Iran,  “Maar tegelijkertijd zijn wij van mening dat elk land het recht heeft om te doen wat het nodig acht om zich gerust te voelen, met inbegrip van Iran is”, voegde hij eraan toe.

Rogozin waarschuwde vrijdag dat meer aanvallen op Iran kan leiden tot “een verzengende Arabische zomer.”

Rusland is ook opgekomen voor de verdediging van de Syrische president Bashar al-Assad, en waarschuwen Westerse landen niet in Syrië in te grijpen met strijdkrachten. Rusland is een belangrijke wapenleverancier aan Syrië en heeft een zware investering gedaan in de nucleaire installaties van Iran.

bron: Arutz Sheva

Artikel trefwoorden: /