Activiteiten


Gehoorapparaten voor de Oekraïne

Op dit moment leven er nog vele overlevenden van de holocaust (Oekraïne) in grote armoede. Deze groep mensen kan niet leven van hun pensioen en dankzij hulpgoederen uit onder andere Nederland, kunnen zij worden voorzien in de primaire levensbehoeften.

Kort geleden bezochten wij de Oekraïne. Tijdens deze reis hebben wij de verhalen van deze overlevenden gehoord en hebben de nood gezien. Nooit mag worden vergeten wat er is gebeurd.

Een van de zaken die het meest nodig blijkt te zijn naast de meest primaire levensbehoeften, zijn gehoorapparaten. Dit bleek bijvoorbeeld uit het verhaal van Ivanna, een overlevende van de holocaust, wonende in Korosten, dichtbij Tsjernobyl. Haar zoon ligt op sterven vanwege kanker. Ondanks dat het verband tussen de kanker en Tsjernobyl nooit is gelegd, lijkt dat toch de voornaamste reden te zijn.  De kleinzoon van Ivanna vertrok een aantal jaren geleden naar Israël toe. De enige manier om te communiceren met hem is via de telefoon, maar ze is slechthorend. Toen haar werd gevraagd hoe zij geholpen kon worden, hoefde ze niet lang na te denken: “Een gehoorapparaat!”

Er wordt veel materiële hulp geboden, maar deze mensen gaven aan dat juist het contact met anderen zo belangrijk is. Ivanna heeft een gehoorapparaat nodig om juist dat contact te kunnen blijven houden.

Een afdeling in Korostin van Chesed, een Joodse hulporganisatie, gaf aan dat een van de meest belangrijke zaken die ze nodig hebben, gehoorapparaten zijn.

Onze vraag is of u gebruikte of nieuwe gehoorapparaten heeft, die u zou willen schenken aan deze mensen. We hopen deze zomer al een aantal gehoorapparaten te kunnen brengen bij deze mensen.

Dus mocht u gehoorapparaten hebben, zou u dan contact willen opnemen met Matthijs van der Tang?

uw email naar: info@pillaroffire.nl

Alvast hartelijk dank!

Flyer Gehoorapparaten

Flyer Gehoorapparaten

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel