Activiteiten


Olympisch Comité weigert gedode Israeli’s te herdenken

Waarom werden tijdens openingsceremonies wel verwijzingen gemaakt naar de Bosnische oorlog in 1996 en waarom openden de Spelen van 2002 met een minuut stilte voor de slachtoffers van 9/11? En tijdens de Spelen van Vancouver in 2010 werd een moment van stilte in acht genomen voor de omgekomen Georgische sporter.

Waarom, als het op Israël aankomt, worden alle grote woorden over “broederschap” en “eendracht” op een hoopje geveegd?

In de afgelopen maanden hebben meer dan 100.000 mensen uit 155 verschillende landen een petitie ondertekend, waarin om een minuut stilte wordt gevraagd tijdens de openingsceremonie van de Spelen in Londen. Het Congres van de Verenigde Staten, het Canadese parlement, de Duitse Bundestag, het Australische Huis van Afgevaardigden en anderen hebben unaniem resoluties aangenomen waarin deze redelijke vraag wordt herhaald. Ook President Barak Obama heeft zich aangesloten. Het Olympisch Comité bleef koppig weigeren.

Bekijk een video hieronder en lees het hele artikel op de website Joods Actueel.

Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-284">
Arnold Norder
Op 6 augustus 2012 om 4:16 pm uur

Hi allen bij Pillar of Fire,
Hoe zal ik begingen, ik kijk geen Olympische spelen meer, daar ik laatst via het NOS journaal
http://nos.nl/artikel/371578-olympisch-vuur-vandaag-ontstoken.html
En via de pc stukjes heb gelezen en gehoord over het ontstaan en de achterliggende gedachte hier van. Dat er via de (heilige) afgodentempel van hera of de afgodentempel van haar man zeus het vuur met een heilige ceremonie ontvangen is en dan via lopers naar Londen is gebracht. De stad waar dan de spelen zullen gehouden worden.
Laat ik wel even dit vermelden, ik heb niets tegen sport want dat is goed voor de mens. Ja we moeten in beweging zijn, anders worden we te dik aan deze kan van de wereld bol.
Met al zijn stoffen die in eten en drinken zitten.
En je mag best wel met elkaar een wedstrijdje aangaan om te laten zien hoe goed je in iets bent. Maar om je er helemaal in te storten en dat alles moet wijken voor dat doel, gaat mij te ver, en wat in mijn ogen geen toegevoegde waarde heeft aan een leven met God.
Nee, want dan zouden we ons eerst maar eens moeten richten op onze eetgewoonten.
Dan nog de kwestie Joodse spelers die zijn omgekomen in 1972 bij de olympische spelen wat jullie aanhalen. Omdat dit niet vermeld word in Londen bij de openingsceremonie van de Olympische spelen 2012. Ik zelf ben hier niet treurig om, al weet ik nu niet of erbij de olympische spelen van 1972 ook vuur gehaald is uit de afgodentempel van hera. Ik vond op internet namelijk dat er in 1936 pas weer vuur uit de afgodentempel gehaald was. Hier een stukje van de site http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20120630_olympischvuur01 In Amsterdam en 4 jaar later in Los Angeles werd het vuur nog gewoon aangestoken met een lucifer. Maar sinds de Spelen van 1936 (Berlijn), gebeurt dat – heel omslachtig – weer in het oude Olympia. De fakkel wordt dan in estafette naar de speelstad overgebracht.
Ik vind dat je als je voor God kiest en je leven en je lichaam aan Hem wilt wijden je je verre moet houden van welke vorm van afgoden verering dan ook. In welke vorm dan ook. Wat heeft dit te maken dan met Joden, zij zijn Gods volk, en wij gelovige heidenen uit de volkeren zouden als zij dit vergeten zouden zijn, dat zij Gods volk zijn. Er op moeten wijzen wat er allemaal bij de olympische spelen komt kijken. Waardoor zij vanuit deze bekendmakingen van ons aan hun, zouden overwegen zich hier niet in mee zouden laten gaan. Want welke eer is er belangrijker, de eer van mensen hoe goed zij zijn op welk onderdeel dan ook.
Of de eer van God.
Sjaloom

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel