De Tzahal-band, de zang- en muziekgroep van het Israëlische leger, komt dit najaar voor een spetterende tournee naar ons land. Onder het motto “Geboren voor Vrede” geeft de groep optredens in Bussum, Zutphen, Drachten en Den Haag.

Het repertoire van de populaire Army Band bestaat uit liederen met Bijbel- en eigentijdse teksten. Eerdere tournees trokken duizenden enthousiaste bezoekers en uitverkochte zalen. De concerten staan in het teken van solidariteit met Israël, om duidelijk te maken dat er in Nederland veel vrienden zijn die het land en volk van Israël een warm hart toedragen.

Jongens en meisjes in Israël hebben dienstplicht vanaf hun 18e levensjaar: jongens drie jaar en meisjes twee jaar. Degenen met het grootste muzikale talent mogen een jaar lang deel uitmaken van de muziekgroep van het leger. “Zangtechnisch maakten wij in ons hart een diepe buiging voor deze muzikanten,” aldus een verslaggever na een van de vorige concerten. Onder de kop “Tzahal zingt met passie” schreef hij onder meer: “Uiterst gedisciplineerd vertolkten zij hun liederen, waarbij de sound van hun stemmen warm van klank was. Ook het combo was goed op dreef. Dit combo begeleidde de zangeressen op meer dan excellente wijze.” De jonge militairen behoren tot een legeronderdeel dat van tijd tot tijd op de meeste legerbases in Israël optreedt en maar hoogst zelden naar het buitenland gaat.

Alle concerten beginnen om 19.30 uur en duren tot circa 22.00 uur. Ze worden georganiseerd door Christenen voor Israël, in samenwerking met de Collectieve Israël Actie en regionale werkgroepen (waaronder Pillar of Fire voor het concert in Den Haag).

De toernee omvat de volgende optredens:

Bussum: maandag 12 november in theater ’t Spant, Dr. A. Kuyperlaan 3;

Zutphen: dinsdag 13 november in theater Hanzehof, Coehoornsingel 1;

Drachten: maandag 19 november in theater De Lawei, Burg. Wuiteweg 24;

Den Haag: dinsdag 20 november in sporthal Ockenburgh, Wijndaelerduin 27.

De Collectieve Israël Actie organiseert nog een extra concert met Tzahal in Amsterdam. Meer info over dit concert vindt u hier.

Voor informatie over kaartverkoop, prijzen etc.: zie hier.

Ook Pillar of Fire is met name gevraagd te helpen met de verspreiding van posters en flyers in Den Haag en omgeving, plus het geven van de nodige assistentie in de sporthal. Er zijn die dag zo’n 15 of 20 vrijwilligers nodig om de stoelen klaar te zetten en allerlei hand- en spandiensten te verrichten, tijdens het concert én na afloop. Om 17.00 uur krijgen de vrijwilligers een warme maaltijd aangeboden.

Wie kan en wil meehelpen in Den Haag, mail svp naar info@pillaroffire.nl.

Artikel trefwoorden: /