Activiteiten


Vrouwenopvang op de Carmel

De Messiaanse gemeente Ha Carmel in Haifa bestaat al meer dan 20 jaar. In de loop van de tijd zijn er diverse Joodse en Arabische gemeenten ontstaan en kent de gemeente vele bedieningen.

Elk jaar zijn er een aantal conferenties en studieweken. Er is een Opvangcentrum voor ex-verslaafden ‘Huis van Overwinning’ (Beit Nizachon). Ook een winkel in Haifa met tweedehands goederen en kleding. Er zijn hulpprojecten voor de armen en behoeftigen. En er is een opvanghuis voor vrouwen.

Rita Tsukahira heeft de leiding van deze bediening.

Het vrouwenhuis is gebaseerd op Psalm 46 waarin staat: “Onze God  is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood.”

Een jaar of vier geleden kreeg het vrouwenhuis in heel Israël veel aandacht door de opvang van gevluchte vrouwen en kinderen uit  Soedan. Vele mensen ontvluchtten het geweld in Darfur en de zuidelijke provincies van Soedan en gingen dan te voet naar landen als Kenia en Egypte. In Egypte waren ze niet welkom en de politie maakte jacht op deze  mensen. Een onbekend aantal werd teruggestuurd naar Soedan, anderen kwamen om in gevangenissen. Weer anderen vluchtten verder naar het oosten, naar Israël. 
Ze hadden weinig rechten en niemand wilde ze opnemen. God leidde het zo dat een aantal vrouwen en kinderen op-gevangen kon worden in het vrouwenhuis.
Rita groeide op in een Joods gezin in New York. Ze leerde Peter kennen en nadat ze getrouwd waren, kwamen ze met veel omwegen in Israël. Samen met David en Karen Davis hebben ze de Carmel-gemeente

opgericht. Ze wilde graag vrouwen helpen, omdat de Bijbel zegt dat de Heer een schuilplaats wil zijn in tijden van moeite en problemen. Juist dan kunnen we altijd bij Hem terecht. Toen stuurde God vrouwen uit Soedan, Darfur en Eritrea.

‘Het begon eigenlijk al in 2006 toen de Grenspolitie mij belde en vroeg of we vluchtelingen wilde opnemen uit Afrika. Ze zeiden erbij; “Als jullie het niet doen moeten ze naar de gevangenis”…’

De vrouwen wonen nu in het Vrouwenhuis, ze hebben stuk voor stuk de verschrikkelijkste vlucht-verhalen.

Onderscheiding

Rita kreeg onlangs een onderscheiding voor de manier waarop de vrouwen en kinderen zijn opgevangen. Het kreeg veel media-aandacht. Bij ieder interview eiste Rita dat duidelijk vermeld zou worden dat het werk onder de vluchtelingen werd gedaan in Naam van Yeshua. En zo kwam de eer toe aan Hem. Op dit moment wonen er 15 vrouwen en 25 kinderen in het vrouwenhuis.

Een groot aantal van de kinderen zijn wees, omdat ze hun ouders tijdens de vluchtreis hebben verloren.

Als u dit project wilt steunen, wilt u dan bij uw gift vermelden ‘Vrouwenhuis’.

Namens Rita, de vrouwen en kinderen… bedankt!

Or Ha Carmel

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel