Activiteiten


De recente geschiedenis van Israël

Western Wall

In de media horen we, als er over Israël en de Palestijnen wordt gesproken, steevast de termen ‘bezette Westelijke Jordaanoever’ en ‘de Palestijnse gebieden’. Deze termen worden zo vaak gehanteerd, dat de meesten ze klakkeloos overnemen. Maar hoe zit het nu feitelijk?

Dr. ir. Floor van der Rhee schreef een beknopte versie van de geschiedenis van Israël. Er wordt heel kort ingegaan op de tijd vanaf 1500 voor Christus, en vervolgens uitgebreider op de periode vanaf 1860. Aan bod komen o.a.:
– waar komt de term ‘Palestijnen’ vandaan
– de volkenrechtelijke ontwikkelingen
– VN-resolutie 181 uit 1947

In overleg met de auteur bieden we dit artikel aan als download (PDF). Het beslaat 7 pagina’s, met aan het eind een aantal bronvermeldingen.
Klik daarvoor hier.

De auteur schreef dit artikel oorspronkelijk als een reactie op een publicatie over ‘Europa en Palestina’ van de organisatie Ander Europa (www.andereuropa.org). Het document bestaat uit 7 pagina’s.
Link naar die publicatie:

Europa en de Palestijnse bezette gebieden, of hoe de EU de vrede verkwanselt


Onder het kopje “Brochures” is ook de brochure “Europa en Palestina” te vinden.

De auteur schreef ook een bijbehorend artikel genaamd “Voor Israël en voor de palestijnen” (2 pag.) over hoe onze houding (als gelovigen in de God van Israël) tegenover de Palestijnen zou moeten zijn. Klik daarvoor hier.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel