Activiteiten


Obama door de Palestijnen misleid

map_up_close

PA verwijdert monument in de vorm van de kaart van ‘Palestina’
die Israël omvat zodat Obama het niet zou zien.

door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik

Palestinian Media Watch heeft gedocumenteerd, dat de officiële kaarten van de Palestijnse Autoriteit de hele Staat Israël wissen en vervangen door “Palestina.” Deze kaarten verschijnen in de kantoren van PA ambtenaren, in scholen en op monumenten, om maar een paar voorbeelden te noemen. Voor zijn eerste verkiezing, bekritiseerde de Amerikaanse president Obama kaarten. die anticiperen op een wereld zonder Israël en noemde ze een bedreiging voor de veiligheid van Israël:

Ik zal nooit een akkoord sluiten als het gaat om de veiligheid van Israël… Niet als er terroristische groeperingen en politieke leiders zijn, die betrokken zijn bij de vernietiging van Israël. Niet als er kaarten in het Midden-Oosten zijn, die zelfs het bestaan van Israël niet erkennen.” [AIPAC conferentie, 4 juni 2008]

Na de stemming in de VN in november 2012, bouwde de PA een monument op een centraal plein in Bethlehem genaamd “The State Monument”, dat de “Staat Palestina” toont. Maar, het model van “Palestina” omvat ook heel Israël en daarmee wordt Israël volledig gewist. Het monument viert de VN – stemming over de situatie als staat en ook de eerste terroristische PLO/Fatah terroristische aanslag tegen Israël in 1965, die als het begin van de Palestijnse ‘revolutie’ en de verjaardag van Fatah wordt gezien. De woorden op het kaartvormige monument zijn:

“Geboorteakte van de staat Palestina – 29 november 2012,    Het uitbreken van de roemruchtige revolutie – 1 januari, 1965 “

map_from_distance
Het bleek, dat het monument op de route lag van president Obama in Bethlehem, dus om te verhinderen, dat hij het zou zien, liet de PA het monument verwijderen, voordat hij arriveerde, meldde het officiële dagblad van de PA. Dit, verontwaardigde de lokale Palestijnen, die getuige waren van de verwijdering:
“In de stad zijn er, die niet alleen het bezoek van de Amerikaanse president verwelkomen, maar bereid zijn nog verder te gaan… Bewoners waren verrast, toen ze constateerden, dat een model van de kaart van Palestina, gegraveerd met informatie over de Nakba (” catastrofe “ de Palestijnse term voor de oprichting van de staat Israël) en een olijfboom werden verwijderd van het Al-Karkafa plein, om vervangen te worden door een model van, wat werd beschreven, als een vredesduif. Dit maakte veel mensen, die daar vergaderden, woedend.”

PMW heeft gedocumenteerd, dat de PA haar ideologie, activiteiten en doelstellingen voor donoren in de VS en Europa verbergt, om politieke steun en financiering te krijgen. De tijdelijke verwijdering van het kaartvormige monument, zodat Obama het niet zou zien, is consistent met dit beleid van misleiding. (Zie het boek Deception van de PMW voor uitgebreide documentatie.)

In reactie op de volkswoede, die het dagblad van de PA had gemeld, probeerde de PA toen haar eigen mensen te misleiden wat betreft de reden voor het verwijderen van het monument. Twee dagen nadat het eerste verhaal verscheen, meldde de krant over een persconferentie gehouden door de District Gouverneur van Bethlehem met de burgemeester van die stad, waarop ze beweerden, dat het monument werd verwijderd om “vernieuwd” en uitgebreid te worden. Het feit, dat het onmiddellijk voor het bezoek van Obama was, was toevallig, volgens de PA. In de woorden van de District Gouverneur: Iedereen weet dat de Amerikanen geen enkel Palestijns besluit dicteren.”

Hier volgen de twee artikelen, die in het dagblad van de PA verschenen. Het eerste beschrijft de misleiding van Obama door de PA en het tweede beschrijft de misleiding door de PA van haar eigen mensen:

“Het aanstaande bezoek van Obama aan Bethlehem weegt zwaar op de Stad van de Geboorte. Elke dag, vroegen verslaggevers aan bewoners hun mening over het bezoek. Het merendeel van hen sprak oppositie uit tegen het Amerikaanse beleid wat betreft de Palestijnse kwestie…

Activisten legden een grote foto van Obama op de grond bij de kruising van Bab Al-Dir, niet ver van de Kerk van de Geboorte. Auto’s reden over de foto en toen werd die verbrand.

Het schijnt, dat er in de stad mensen zijn, die niet alleen het bezoek van de Amerikaanse president verwelkomen, maar bereid zijn nog verder te gaan… Bewoners waren verrast, toen ze constateerden, dat een model van de kaart van Palestina, gegraveerd met informatie over de Nakba (” catastrofe “ d.w.z. de creatie van de staat Israël) en een olijfboom werden verwijderd van het Al-Karkafa plein, om vervangen te worden door een model van, wat werd beschreven als, een vredesduif. Dit maakte veel mensen, die daar vergaderden, woedend.”

[Al-Hayat Al-Jadida, 19 maart 2013]

“De District Gouverneur van Bethlehem, minister Abd Al-Fattah Hamail, en burgemeester Vera Baboun, hielden gisteren een persconferentie [20 maart] om de details van wat er gebeurde met het State Monument en waarom het werd verwijderd, te verduidelijken…

Hamail zei, dat er was besloten om het monument op het Nisan Square, bekend als “Khaikhoun Square”, te vernieuwen en een monument te plaatsen als symbool van het streven van het Palestijnse volk naar vrijheid en vrede naast het State Monument, overeenkomstig het voorstel ingediend door de kunstenaar Akram Nastas. Hij merkte ook op, dat de kaart gegraveerd op het monument, de kaart is van Palestina, die nationale symboliek vertegenwoordigt en is geïmplanteerd in de harten van alle Palestijnen. Hij voegde eraan toe, dat het verboden is om inbreuk te maken op het patriottisme van zelfs een Palestijn, of hij een hoge ambtenaar is of niet. Hamail ontkende, dat de Amerikanen enige verbinding hadden met het onderwerp (dat wil zeggen, het verwijderen van de kaart), en zei: “Iedereen weet, dat de Amerikanen geen enkele beslissing van de Palestijnen dicteren, zoals de Amerikanen tot de laatste minuut vochten tegen de beslissing om een beroep te doen op de VN en president Mahmoud Abbas deze interventie verwierp en de VN-resolutie wat betreft de [Palestijnse] staat behaalde. Dit monument illustreert dit beleid en niemand kan het verwijderen, wat er ook gebeurt.”

[Al-Hayat Al-Jadida, 21 maart 2013]

Deel dit artikel

8 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-1066">
B.Scholten.
Op 11 mei 2013 om 10:43 pm uur

G’d maakt Zijn belofte waar aan het Joodse volk.
Jesaja 14 is hier duidelijk over.

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1 parent" id="comment-1054">
Hirondina Monteiro
Op 10 mei 2013 om 11:25 pm uur

Israel is de eerste land die God verkoos hij is en zaal zijn de land van God en zijn volk,en Jeruzalem zal blijven voortbestaan op zijn eigen plaats,te Jeruzalem.zacharia 12:6b en vers 9 Te din dage zal Ik zoeken te verdelgen allen die tegen Jeruzalem oprukken.

  li class="comment even depth-2" id="comment-1062">
  H.Ruigrok
  Op 11 mei 2013 om 5:31 pm uur

  Haat campagnes zullen niet kunnen overwinnen.
  Wat God beloofd heeft zal Hij niet verbreken!
  De God van Israel heeft zijn volk de plaats gegeven dat Kanaan heet!
  Nederland bidt ook voor Israel, ondersteun onze broeders en zusters.

li class="comment odd alt thread-even depth-1" id="comment-1049">
R. Schutte
Op 10 mei 2013 om 4:28 pm uur

Palestina is een jeugen bedacht door de Romeinen
Israel is van de God van Israel
Wee diegene die hier tegenin gaan

li class="comment even thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-1046">
Chaim Ploeger
Op 10 mei 2013 om 4:07 pm uur

Het is nog veel erger met Abbas ik ben een studie over hem en Arafat aan het schrijven. In deze studie wordt duidelijk dat de PLO in het kantoor van Adolf Hitler is geboren. Verder ben ik i9nfo tegen gekomen dat Abbas in Rusland heeft gestudeerd aan he Lumumba instituut Arafat trouwens ook. Abbas heeft een afstudeer scriptie geschreven waarin hij de shoa ontkent en beweert dat de moord op de Joden door de zionisten is bedacht in zamen werking met de Nazis om de staat Israel voor elkaar te krijgen. Hij is een moordenaar die 40 jaar naast Arafat heft mee gewerkt aan de duizenden aanslagen op Joden en niet Joden Hij was de architect en financiele organisator van het vermoorden onze sport lieden in Munchen.

li class="comment odd alt thread-even depth-1" id="comment-1036">
Janneke v H
Op 10 mei 2013 om 1:36 pm uur

Is 6 miljoen niet genoeg geweest, moet het hele volk er aan!
Pas op wie deze steen zal heffen zal zichzelf enorm deerlijk verwonden

li class="comment even thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-1035">
lubach
Op 10 mei 2013 om 1:31 pm uur

ik heb het al zo vaak gezegt ,de palestijnen zijn een leugenachtig volk ,ze kunnen goed omgaan met de media ,en ze worden bijna in alles geloofd maar ja het is een strijd tussen GOD en de duivel en wij weten al dat de duivel al overwonnen is alleen we zien het nog niet ,maar dat komt nog, HIJ is overwinnaar

li class="comment odd alt thread-even depth-1" id="comment-1031">
Likoed Nederland
Op 10 mei 2013 om 12:47 pm uur

Voor wie de angst voor de vernietiging van Israel nog onzin vindt:

https://web.archive.org/web/20171220104352/https://likud.nl/2013/05/palestijnse-regering-liefst-direct-een-atoombom-op-israel/

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel