Activiteiten


Rabbijn David Brodman bij Pillar of Fire Den Haag, woensdagavond 13 maart 2013

Brodman_David_rabbijn

I.s.m. Christenen voor Israël organiseert Pillar of Fire een avond met de in Israël wonende, Nederlandse rabbijn David Brodman.
Deze avond is gepland op woensdagavond 13 maart a.s., in de Vredekerk, Maartensdijklaan 126 in Den Haag. Aanvang 20.00 uur. Zaal open met koffie/thee om 19.30 uur.

“Laat mijn volk gaan”, luidde de smeekbede van de Sovjet-Joden in de jaren ’80 om het land uit te mogen. “Laat mijn volk wéten” is de slogan van rabbijn David Brodman, die al tientallen jaren werkt aan zijn opdracht om niet-gelovige Joodse kinderen uit alle delen van Israël te vertellen dat de God van Abraham, Izaak en Jacob ook hun God en Vader is. Elke werkdag bezoeken honderden kinderen en ouderen zijn Centrum voor Joodse Studies in Savyon, dichtbij Tel Aviv.

Dit centrum is uniek, volledig onafhankelijk en niet politiek. Er is een synagoge in gevestigd en er is ook een afdeling waarin de jeugdige bezoekers leren wat het is om Joodse geschriften heel precies, letter voor letter en regel voor regel, over te nemen – zoals Joden dat al eeuwenlang hebben gedaan vóór de uitvinding van de boekdrukkunst, om het Oude Testament te kunnen doorgeven.

Vanuit dat Oude Testament vertellen rabbijn Brodman en zijn medewerkers elke werkdag op levendige wijze over de Joodse geschiedenis. Ze zien daarbij ook kans om hun geloof in de God van Israël aan de vele bezoekers (per jaar vele duizenden, groot en klein) over te brengen.
Rabbijn Brodman: “Rond Tel Aviv en ook in andere steden van Israël is de verwereldlijking enorm. Toch is er in deze streken een grote honger naar Gods Woord. Vooral in deze extreem moeilijke tijden vragen vele jongeren zich af wat het betekent om Jood te zijn. Vragen als: ‘Waarom zijn we door de eeuwen heen bedreigd en vervolgd en zijn we nog niet veilig, nota bene in ons eigen land?’ Dat werpt hen terug op hun Joodse wortels. Ik bespeur een soort reveil, vooral onder jongeren. Ze willen weten wie God is.”
(tekst met toestemming overgenomen uit een persbericht van Christenen voor Israël)

Een unieke avond! Meer info over rabbijn Brodman’s Centrum: klik hier

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel