Ariel in Samaria

In de vakantieperiode heeft de Europese Unie een zeer ernstige maatregel genomen t.a.v. de gebieden die de Bijbel noemt: Judea en Samaria. Maar ook de Golan en Oost Jeruzalem worden benoemd als bezette gebieden. Deze maatregel die indruist tegen Gods Woord zal ongetwijfeld gevolgen hebben. De Bijbel leert dat deze zware beslissing tegen Gods oogappel en Gods Land, niet zonder consequenties zal blijven.

Graag uw gebed dat ons land zich zal afkeren van deze ‘gevaarlijke’ beslissing.Lees ook het artikel wat door Israel Today is gepubliceerd.

Maatregel Europese Unie tegen nederzettingen

bron: Israel Today, door Tommy Müller.

de plaats Ariel in Samaria

De Europese Unie stelt zich op tegenover de Joodse nederzettingen op de Westbank. Een nieuwe verordening wordt volgende week vrijdag officieel aangekondigd en is verplicht vanaf 2014.

De verordening verbiedt alle lidstaten samen te werken met Israëlische instellingen in dit gebied of deze op enige manier te steunen. Douanefaciliteiten voor Israël worden in de toekomst niet langer gehandhaafd voor producten uit nederzettingen.

Verdragen tussen de EU-landen en Israël moeten in de toekomst een clausule bevatten, waarin uitdrukkelijk wordt verklaard dat Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Golanhoogten geen onderdeel zijn van de Staat Israël en dat de verdragen dus niet voor deze gebieden gelden.

Een vertegenwoordiger van de EU zei dinsdag, dat Israël niet verrast mag zijn door de nieuwe regeling, tenslotte zijn er voordien voldoende waarschuwingen geweest. De nieuwe regeling weerspiegelt de houding die de EU al jarenlang heeft betreffende de nederzettingen in de Palestijnse Gebieden.

Bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken sprak men over een ‘dramatische beslissing’, die een ‘echte aardbeving’ veroorzaakt.

Ook vanuit het kantoor van premier Netanyahu klonk tegenstand. ‘Het is een verkeerde en ongelukkige beslissing. Zulke stappen – voordat de Palestijnen verklaren dat zij bereid zijn terug te keren naar de onderhandelingstafel – verschuift de vredesbesprekingen voor lange tijd, in plaats van deze te bevorderen’.

Verder stond in de reactie, dat Europa er kennis van moet nemen, dat de Westbank, het Bijbelse Judea en Samaria, ‘niet door Israël bezet’ is. Het is integendeel het thuisland van het Joodse volk’.

Artikel trefwoorden: / / /