Activiteiten


‘Gevaarlijke’ maatregel Europese Unie tegen nederzettingen

In de vakantieperiode heeft de Europese Unie een zeer ernstige maatregel genomen t.a.v. de gebieden die de Bijbel noemt: Judea en Samaria. Maar ook de Golan en Oost Jeruzalem worden benoemd als bezette gebieden. Deze maatregel die indruist tegen Gods Woord zal ongetwijfeld gevolgen hebben. De Bijbel leert dat deze zware beslissing tegen Gods oogappel en Gods Land, niet zonder consequenties zal blijven.

Graag uw gebed dat ons land zich zal afkeren van deze ‘gevaarlijke’ beslissing.Lees ook het artikel wat door Israel Today is gepubliceerd.

Maatregel Europese Unie tegen nederzettingen

bron: Israel Today, door Tommy Müller.

Ariel in Samaria

de plaats Ariel in Samaria

De Europese Unie stelt zich op tegenover de Joodse nederzettingen op de Westbank. Een nieuwe verordening wordt volgende week vrijdag officieel aangekondigd en is verplicht vanaf 2014.

De verordening verbiedt alle lidstaten samen te werken met Israëlische instellingen in dit gebied of deze op enige manier te steunen. Douanefaciliteiten voor Israël worden in de toekomst niet langer gehandhaafd voor producten uit nederzettingen.

Verdragen tussen de EU-landen en Israël moeten in de toekomst een clausule bevatten, waarin uitdrukkelijk wordt verklaard dat Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Golanhoogten geen onderdeel zijn van de Staat Israël en dat de verdragen dus niet voor deze gebieden gelden.

Een vertegenwoordiger van de EU zei dinsdag, dat Israël niet verrast mag zijn door de nieuwe regeling, tenslotte zijn er voordien voldoende waarschuwingen geweest. De nieuwe regeling weerspiegelt de houding die de EU al jarenlang heeft betreffende de nederzettingen in de Palestijnse Gebieden.

Bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken sprak men over een ‘dramatische beslissing’, die een ‘echte aardbeving’ veroorzaakt.

Ook vanuit het kantoor van premier Netanyahu klonk tegenstand. ‘Het is een verkeerde en ongelukkige beslissing. Zulke stappen – voordat de Palestijnen verklaren dat zij bereid zijn terug te keren naar de onderhandelingstafel – verschuift de vredesbesprekingen voor lange tijd, in plaats van deze te bevorderen’.

Verder stond in de reactie, dat Europa er kennis van moet nemen, dat de Westbank, het Bijbelse Judea en Samaria, ‘niet door Israël bezet’ is. Het is integendeel het thuisland van het Joodse volk’.

Deel dit artikel

2 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-1408">
loes van es
Op 4 augustus 2013 om 2:42 pm uur

Dirk van Genderen heeft op zijn syte een handtekeningen lijst gezet, ikzelf heb copieen
van deze lijsten in de kerk neergelegd en gevraagd of mensen na wat uitleg wilden tekenen, en velen doen dat, ook als man en vrouw en oudere kinderen in een gezin, dus laten we net als de Joden die
hier in de gebieden wonen,opstaan en wat voor
negatieviteit er ook is gewoon handelen en de oren stoppen voor zoveel ongeloof.
Besef dat dit volk ons tot veel wijsheid brengt aanhoudend doorgaan, en dat kan het beste als je hun kracht ziet na zoveel onheil.
Door alle eeuwen heen, en Vader toon hen dan Uw liefde door zomaar weer eens heerlijke bemoedigende regenbuien te schenken, beloon hun trouw Vader met Uw Sjaloom over hun leven en werk.

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-1356">
Victorien
Op 18 juli 2013 om 5:21 pm uur

Schandalig, dat er aan mee gedaan word, en wij kunnen alleen maar toekijken. Ze beslissen wel voor ons. Maar ik ben het er absoluut niet mee eens .Ik houd van Israel, en Gods volk, het plan van God, en allen die zich tegen Gods oogappel keren beseffen niet wat ze aan het doen zijn.
Maar ja geeft niet , God kent ons en weet alles ..in de eeuwigheid komt ieder er wel achter dat ze o zo stom zijn geweest.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel