Activiteiten


PA: Vredesbesprekingen helpen Israël te veroveren

bron: Israel Today.nl


Bekijk hier de televisietoespraak van Al-Habbasch – met dank aan de vertaling van de Palestine Media Watch.

Binnen de Palestijnse Autoriteit zijn niet weinigen boos over de op handen zijnde vernieuwing van de vredesbesprekingen met Israël. Hamas in het bijzonder is van mening dat de stap nadelig zal zijn voor de Palestijnse zaak.

Maar de Minister van Religieuze Zaken van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Al-Habbasch stelde vorige week iedereen gerust door te stellen dat het politieke vredesproces slechts een list is, en deel vormt van een groter plan om hun vijand te verslaan.In een preek die Al-Habbasch in de aanwezigheid van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas leverde en die uitgezonden werd op de officiële tv-zender van de Palestijnse Autoriteit, vergeleek hij de door de VS geïnitieerde vredesonderhandelingen met het Hudaybiyyah Vredesverdrag die tussen de profeet van de Islam Mohammed en de Quraish stam van Mekka werd gesloten.

Vredesbesprekingen met Israël zijn in deze tijd ‘de juiste weg, die tot resultaten leidt, precies zoals de Profeet [Mohammed] deed bij het Verdrag van Hudaybiyyah’, verklaard Al-Habbasch, waarbij hij opmerkte dat alle verworvenheden van de Palestijnen tot nu toe ‘nooit zouden zijn gerealiseerd door Hamas zijn ‘impulsieve avontuur’.

Al-Habbasch legde uit dat veel van Mohammeds metgezellen, net als Hamas, woedend waren dat hun leider in onderhandeling was met de Quraish stam in plaats van Mekka aan te vallen. Maar Mohammed wist dat slechts een meer gematigde aanpak tot de uiteindelijke overwinning zou leiden.

Twee jaar na ondertekening van het verdrag waren Mohammed’s troepen voldoende versterkt, waarop hij de brute verovering van Mekka lanceerde.

‘Dit is het voorbeeld en dit is het model’ dat het Palestijnse leiderschap volgt, erkende Al-Habbasch.

Het is verbazingwekkend dat van alle goedgelovige Israëlische commentatoren die menen dat deze ronde van onderhandelingen om de een of andere reden anders zullen zijn dan alle voorgaande, geen een de eenvoudige stap neemt om te luisteren naar wat de Palestijnen zelf zeggen.

‘Abbas is een echte vredespartner’, roepen ze, terwijl zij moedwillig negeren wat ministers Abbas zijn eigen ministers aan het publiek vertellen, in zijn naam en in zijn aanwezigheid, zonder enige weerlegging door de ‘president’.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel