Maale_Adumim_WaterTower_Avishai Teicher_Wikimedia_RGB

(Foto: Ma’ale Adumim, Judea, Israël)

Op 9 en 10 oktober a.s. zal een speciale delegatie uit Samaria Nederland bezoeken. Doel is een ontmoeting met Nederlandse parlementariers, om met hen te spreken over de veelal foutieve informatie over wat de wereld de Westbank noemt.

Drie hoge vertegenwoordigers van de Shomron (Samaria) Regional Council, te weten Gershon Mesika, Yossi Dagan en Shay Attias, komen samen met Eliezer Braun, directeur van Shuva Israël. Jack van der Tang zal hen in samenwerking met Shuva Israel en de SGP ontvangen. Kees v.d. Staaij heeft in de Tweede Kamer een ontmoeting georganiseerd (Bijzondere Procedure-vergadering) en daarbij alle buitenlandwoordvoerders uitgenodigd.

Foutieve informatie over Judea en Samaria kan leiden tot onterechte beleidsmaatregelen van Nederland ten opzichte van Israël, met alle negatieve gevolgen voor beide landen van dien.

Eliezer Braun is directeur van Shuva Israel. Deze organisatie steunt de aliya naar en vestiging in Judea en Samaria, het Bijbelse hartland van Israël. Shuva Israel werft fondsen voor de Israëlische stichting Lev el Lev, die de projecten van de Shomron Regional Council uitvoert en haar pr-organisatie de Shomron Liaison Office, die tours door Samaria organiseert met VIP’s om hen te overtuigen van de desinformatie die door de media verspreid worden over Judea en Samaria.

Eliezer Braun werkt aldus samen in een door Gershon Mesika geleide wereldwijde campagne om de waarheid te vertellen over het historisch en Bijbels recht van het Joodse volk, om te wonen in Judea en Samaria. In dit kader hebben zij al meer reizen naar Europa gemaakt en zijn al met veel parlementsleden en religieuze leiders op tournee door Samaria geweest.

Kern van de boodschap: “De nederzettingen zijn niet het struikelblok voor de vrede!”

Tijdens een recent bezoek aan Washington, waar zij deelnamen aan de Nationale Conventie van Christians United for Israel, hadden zij een ontmoeting met 25 Amerikaanse leden van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden (zie hier een korte videoclip daarvan.)

Naast aan Nederland staan ook bezoeken gepland aan Noorwegen, en opnieuw de VS.

Deze acties zijn zeer nodig vandaag! In augustus jl. hebben ook nog meer dan duizend juristen van over de hele wereld een petitie ondertekend voor Catherine Ashton (Buitenlandse Zaken van de Europese Unie) met de stelling “Grenzen 1967 bestaan niet” (lees hier meer daarover).

De twee avonden met een Presentatie over “Peace, peace… where is the peace?”, en aansluitende forumdiscussie met de delegatieleden, die open is voor belangstellenden zijn gepland:
op woensdagavond 9 oktober in het PKN-Adventcentrum, Ringweg Kruiskamp 74 te Amersfoort. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur; en op
donderdag 10 oktober in de Spaarwaterstraat 200, Den Haag (een zaal vlakbij de Synagoge van de Ned. Israelitische Gemeente (NIG, www.joodsdenhaag.nl). Aanvang 20.00 uur. (5 min. vanaf Den Haag CS met bus 43 richting Leiden). Parkeren op de Bezuidenhoutsweg/hoek Cornelis Houtmanstraat (vanaf 14.00 uur gratis). Parkeren in de Theresiastraat is vanaf 19.00 uur gratis.

En dit is ook voor het eerst op deze manier in Den Haag, en dus historisch!

Belangstellenden voor deze geplande avonden zijn van harte welkom!!

NB. Door Shuva Israel Nederland zijn nog meer avonden georganiseerd:

Zaterdag 12 oktober
14.00 uur:  Spreekbeurt Torahgroep Limburg
Adres: De Spil’, Suikerdoossingel 55-57, Maasbracht
Tel: 06-46047452 / 0475-690906

Zondag 13 oktober
10.00 uur: Spreekbeurt in de samenkomst van de gemeenschap van
Stg. de Terebint nabij Nieuwleusen,
adres: Puntweg 9, 7715 PK Punthorst,
Telefoon: 0529-48 23 77,
Email: info@deterebint.com

20.00 uur: Spreekbeurt wachtersgroep, inloop 19.45 uur
Trainingcentrum Leeuwarden
Apolloweg 1 G
Industrieterein De Hemrik
8938 AT  Leeuwarden

V.l.n.r.: Gershon Mesika (gouverneur Regionale Raad van Samaria), Yossi Dagan (vice-voorzitter Regionale Raad van Samaria), Shay Attias (CEO Shuva Israel en het Samaria Liaison Office) en Eliezer Braun (intern. directeur Shuva Israel).

Samaria-Deleg_en El_Braun