Activiteiten


Jom Kipoer, Grote Verzoendag op 14 september

(foto: Yoninah, Wikimedia)

Dit jaar valt op 14 september de Grote Verzoendag, Jom Kipoer. 
De Bijbelse naam is “Jom Hakippoerim”, letterlijk “dag van verzoeningen” of “dag van bedekkingen”.

Deze dag van vasten en gebed, die wordt gevierd op de 10e van de Hebreeuwse maand Tisjri, is de heiligste en belangrijkste feestdag in het jaar. Jom Kipoer is de laatste dag van de “Tien Dagen van Inkeer”. Mensen worden opgeroepen berouw te hebben over hun zonden, vergeving te vragen en zaken goed te maken. Deze dag is in de Thora vastgelegd (Lev. 16:29,31; 23:27 en Numeri 29:7). Het is een dag van verootmoediging waarop geen enkel werk mag worden verricht, een sabbat van volledige rust. In Israël wordt deze dag door de meeste mensen gevierd, ook door hen die zichzelf verder niet als godsdienstig beschouwen.
Het is deel van de belangrijkste feesten, de Hoge Feesten in het najaar, samen met Dag van de Bazuin (Jom Teroeah) en het Loofhuttenfeest (Succoth).

 

Klaagmuur_Yoninah_kl

Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-2097">
Ray William
Op 12 oktober 2013 om 12:53 pm uur

Beetje laat maar toch nog een reactie.
Uw motto; Israel steunen in woord en daad vind ik geweldig, ik geloof dat jullie dat ook oprecht doen, wat ik echter bij velen mis is het verlangen dat Israel het Israel is waarvan God spreekt en op wacht. Het Israel wat Hij apart heeft gezet die Zijn wil, wet en inzettingen vanuit hun hart doen. Als ik oa naar de feesten kijk dan zie ik menselijke tradities en overleveringen waarvan Hij heeft gezegd ‘doe ze naar Mijn inzettingen’ en ‘voeg niets toe af haal er niets van af’, yom Kipoer is de dag van verzoening waarvan elke verzoening alleen kan worden bereikt door bloedoffers. Voordat Yeshua kwam, door dierlijk bloed wat tijdelijk was, na Zijn offer door Zijn Eigen bloed wat voor eeuwig is. Yom kipoer was /is ALLEEN bedoeld voor die zonden die onbedoeld of onwetend werden gedaan, voor bewuste stond/staat zonder pardon de doodstraf op. Dat geld nu nog steeds alleen wordt de straf niet meer direct uitgevoerd.
Verder tishri is een babylonische naam voor hun nieuwjaar meegenomen door Joden uit babylon, de Bijbel spreekt van Ha Ethanim als 7de maand en als laatste het is de 10de vanaf de nieuwe visuele maan zichtbaar vanuit Israel en niet berekend. Het is idd Sjabbat die dag, wel zo handig om de juiste dag te vieren want dat is het gebod! maar dat geld dus voor alle feestdagen en extra sjabbatten. Zeer gemakkelijk te controleren door gewoon naar buiten te kijken de volgende keer of bij bewolkt op bijv. moonview te kijken (internet)sjalom Ray William

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel