Activiteiten


Kelvin Crombie spreekt 6 nov. in Den Haag

KelvinCrombie-RGB_72dpi_10x15

De van oorsprong Australische auteur en geschiedkundige Kelvin Crombie spreekt woensdagavond 6 november a.s. bij Pillar of Fire in Den Haag.

Zijn thema is: “1948, keerpunt in de geschiedenis”. Iedereen is welkom en de toegang is vrij. Er is vertaling in het Nederlands.

Crombie woonde bijna 25 jaar in Israël en weet veel over het herstel van Israël, met name over de periode tussen 1798 en 1942. Hij kan ook veel vertellen over de rol van het Australische en Nieuw-Zeelandse leger in het Midden-Oosten tijdens beide wereldoorlogen. In zijn jeugd ontwikkelde Crombie een grote interesse voor Israël en het Joodse volk. Toch is hij niet Joods en komt hij ook niet uit een actieve christelijke familie. In 1979 vertrok hij naar Israël, kwam twee jaar later tot geloof in Jezus Christus en trouwde met een Nederlandse verpleegkundige. Samen hebben ze vier dochters.

Vanaf 1986 werkte Crombie voor Christ Church, een bekende Evangelisch-Anglicaanse kerk in de oude stad van Jeruzalem. Daar ontwikkelde en coördineerde hij het educatieve werk van deze gemeente. Hij schreef vijf boeken over de geschiedenis van Israël na 1798 en was co-producer van verschillende tv-documentaires over dit onderwerp.

Locatie: Deze spreekbeurt zal DV plaatsvinden in onze nieuwe kantoorlocatie aan de Kerketuinenweg 10 in Den Haag. Ook een mooie gelegenheid dus om onze nieuwe locatie te komen bekijken!

Inloop vanaf 19.30 uur en aanvang 20.00 uur. Bereikbaar met Randstadrail 4 (halte Dedemsvaartweg). We hebben ruime parkeergelegenheid naast het pand. Svp aanbellen om de hoek, bij de gele deur.

In de loop van de avond is er verkoop van producten uit Israël.

Crombie is ambassadeur van CMJ (Churches Ministry Among The Jewish People) en oprichter van het in Jeruzalem gevestigde Bet Nicolayson Heritage Centre, een centrum gewijd aan de geschiedenis van de afgelopen 200 jaar van het Protestantisme in het Heilige Land.

Zie hier en hier voor wat achtergrondinfo over Kelvin Crombie, op de site van Christenen voor Israel.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel