Bijeenkomst in de Tweede KamerDonderdagmorgen 16 januari waren we met 34 mensen  die allemaal een stichting van het Israël platform vertegenwoordigden bij elkaar om te bidden voor de ontmoeting met Joël Voordewind en Kees van der Staaij in de Tweede Kamer en later de Israëlische ambassadeur.

Het is sowieso al bijzonder als verschillende stichtingen met ieder zijn eigen roeping bij elkaar kunnen zijn voor gebed. Het is een voorrecht om in eenheid op te trekken tot eer van God de Vader en tot steun aan het Joodse volk/Israël. De ontmoeting met Joël en Kees vond plaats in de “van Mierlozaal” (!) in het Tweede Kamergebouw. Beide heren vertelden hoe ze soms voor een “muur” van onbegrip staan als ze hun vragen stellen en voorstellen indienen. Maar ze weten zich gedragen door het feit dat er velen zijn die voor hun bidden en ervaren ook dat God soms op bijzondere wijze openingen kan geven. Echter wordt het hen ook steeds duidelijker dat het een geestelijke strijd is die zich afspeelt rondom Israël in de Tweede Kamer en de regering. Juist nu MP Rutte en zijn gevolg (waaronder veel bedrijfsleven) in december in Israël waren, is er tegenstand en commotie ontstaan (opgeblazen door de pers) over het bezoek en de afspraken.
Boodschap van beide Kamerleden: wordt niet ontmoedigd, maar blijf bidden voor hen (en Israël) en zwijg niet, laat je horen waar je maar kan en voer actie!

Klik hier voor een foto overzicht

Na het gesprek met de parlementariërs zijn we naar de Israëlische ambassade gelopen, waar we ook nog het condoleance register konden tekenen van Ariël Sharon.
De ambassadeur Haim Divon sprak zijn verontrusting uit (misschien zelfs meer boosheid) over de recente gebeurtenissen in Nederland. Het is in zijn ogen onbestaanbaar dat Nederlandse bedrijven eenzijdig een boycot (want daar komt het op neer) oplegt aan Israëlische bedrijven. Hierin wordt de steeds sterker wordende BDS Movement ( Boycott, Divestment, Sanctions organisatie) zichtbaar die opereert in alle landen om Israël tegen te werken, te isoleren en uiteindelijk te vernietigen, dat laatste wordt (nog) niet door hun gezegd, maar wel door Hamas, Fatah, de Palestijnse Autoriteit.

De term “ontmoedigingsbeleid” is een farce want het komt gewoon op “boycot” aan. Echter dit woord mag niet genoemd worden door de bedrijven die hier aan meedoen ( PGGM, Vitens, Royal Haskoning, ASN bank etc).

Als vertegenwoordigers van 37 pro Israël organisaties hebben we een verklaring aangeboden van solidariteit en steun aan de Israëlische ambassadeur en hebben beloofd dat wij ons zullen inzetten om Israël te zegenen en te steunen :
·        met onze daden
·        met onze woorden,
·        en met onze gebeden

DSC_1748

Door Richard Zevenhuizen.

Nog meer lezen over dit bezoek? Zie het verslag van Dirk van Genderen.

Artikel trefwoorden: / /