Activiteiten


Verslag van bezoek aan de Tweede Kamer en de Israelische ambassadeur

Bijeenkomst in de Tweede KamerDonderdagmorgen 16 januari waren we met 34 mensen  die allemaal een stichting van het Israël platform vertegenwoordigden bij elkaar om te bidden voor de ontmoeting met Joël Voordewind en Kees van der Staaij in de Tweede Kamer en later de Israëlische ambassadeur.
Het is sowieso al bijzonder als verschillende stichtingen met ieder zijn eigen roeping bij elkaar kunnen zijn voor gebed. Het is een voorrecht om in eenheid op te trekken tot eer van God de Vader en tot steun aan het Joodse volk/Israël.
De ontmoeting met Joël en Kees vond plaats in de “van Mierlozaal” (!) in het Tweede Kamergebouw. Beide heren vertelden hoe ze soms voor een “muur” van onbegrip staan als ze hun vragen stellen en voorstellen indienen. Maar ze weten zich gedragen door het feit dat er velen zijn die voor hun bidden en ervaren ook dat God soms op bijzondere wijze openingen kan geven. Echter wordt het hen ook steeds duidelijker dat het een geestelijke strijd is die zich afspeelt rondom Israël in de Tweede Kamer en de regering. Juist nu MP Rutte en zijn gevolg (waaronder veel bedrijfsleven) in december in Israël waren, is er tegenstand en commotie ontstaan (opgeblazen door de pers) over het bezoek en de afspraken.
Boodschap van beide Kamerleden: wordt niet ontmoedigd, maar blijf bidden voor hen (en Israël) en zwijg niet, laat je horen waar je maar kan en voer actie!

Klik hier voor een foto overzicht

Na het gesprek met de parlementariërs zijn we naar de Israëlische ambassade gelopen, waar we ook nog het condoleance register konden tekenen van Ariël Sharon.
De ambassadeur Haim Divon sprak zijn verontrusting uit (misschien zelfs meer boosheid) over de recente gebeurtenissen in Nederland. Het is in zijn ogen onbestaanbaar dat Nederlandse bedrijven eenzijdig een boycot (want daar komt het op neer) oplegt aan Israëlische bedrijven. Hierin wordt de steeds sterker wordende BDS Movement ( Boycott, Divestment, Sanctions organisatie) zichtbaar die opereert in alle landen om Israël tegen te werken, te isoleren en uiteindelijk te vernietigen, dat laatste wordt (nog) niet door hun gezegd, maar wel door Hamas, Fatah, de Palestijnse Autoriteit.

De term “ontmoedigingsbeleid” is een farce want het komt gewoon op “boycot” aan. Echter dit woord mag niet genoemd worden door de bedrijven die hier aan meedoen ( PGGM, Vitens, Royal Haskoning, ASN bank etc).

Als vertegenwoordigers van 37 pro Israël organisaties hebben we een verklaring aangeboden van solidariteit en steun aan de Israëlische ambassadeur en hebben beloofd dat wij ons zullen inzetten om Israël te zegenen en te steunen :
·        met onze daden
·        met onze woorden,
·        en met onze gebeden

DSC_1748

Door Richard Zevenhuizen.

Nog meer lezen over dit bezoek? Zie het verslag van Dirk van Genderen.

Deel dit artikel

2 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-3587">
Marga
Op 22 januari 2014 om 10:23 am uur

Een mooi en goed initiatief om met elkaar te laten zien achter Israel te staan! Belangrijk om met elkaar onze stem te laten horen, ga zo door! Baruch Hashem Adonai!

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-3574">
Derk
Op 21 januari 2014 om 6:27 pm uur

Het hele kabinet van nu zit al jaren en jaren vol met leugenaars en slijmballen.En Rutte is ook een arab vriendje voor als je dat niet wist.En liegt alles bijelkaar allemaal voor baantje in Brussel.In 1974 hebben socialisten onder leiding van de blaaskaak Joop den Uil een kontrakt gesloten met Arabieren voor de olie.En daar draait alles om.Alles in de wereld draait om olie.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel