Activiteiten


Ye’shi Reinhardt (Hands of Mercy) 5 t/m 15 april


Ye’shi Reinhardt (m), van Hands of Mercy in Sderot, Israël.

Hands of Mercy is een hulporganisatie in Sderot. Sderot is bekend vanwege de vele raketten uit Gaza en veel inwoners en kinderen zijn getraumatiseerd. Deze stad kent het hoogste percentage armoede in Israël. Meer dan 50 % van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Hier verleent Hands of Mercy hulp op diverse manieren. Er worden voedselpakketten uitgedeeld, maar ook kleding is er gratis te verkrijgen. Er wordt samengewerkt met de lokale overheid om de juiste mensen te bereiken. Ook verleent Hands of Mercy hulp aan vele Israëlische soldaten, individuen en families die getroffen zijn door terreur, oorlog etc. In februari jl. hebben Jack en Inge van der Tang, Wiert en Heather Douglas en Anneriet Luth (Nachamu Nachamu Ami) dit project bezocht en ze waren allemaal erg onder de indruk.

Deze tour werd gezamenlijk met Nachamu Nachamu Ami georganiseerd.

Van de avond op donderdag 10 april in Den Haag is een video gemaakt: klik hier.

NB. Momenteel bestaat er bij Hands of Mercy een grote behoefte aan goede SCHOENEN. Kunt u helpen? LET op: het moeten NIEUWE schoenen zijn!! Tweedehands worden door Israël NIET geaccepteerd!

Ook zijn vrijwilligers welkom om korte of langere tijd te komen helpen (in de gaarkeuken, de tuin, de boerderij etc).

Foto: www.israel-handsofmercy.org

Nog wat achtergrondinformatie:

Nog steeds worden er vanuit Gaza dagelijks raketten afgevuurd. Na duizenden raketten die in de buurt van Sedrot terechtkwamen, zit de angst er goed in bij de ruim 21.000 inwoners.

Yeshi Reinhardt is een Amerikaans-Joodse oorlogsveteraan die ooit als dienstplichtig militair in Vietnam vocht. Hij maakte daar verschrikkelijke dingen mee en kwam als een getraumatiseerde jongeman terug in Amerika. Yeshi ging in Yeshua geloven en vond rust bij Hem. Hij maakte aliya en ging wonen in Jeruzalem. Hij vroeg God hoe hij met zijn ervaring als oorlogsveteraan positief kon inzetten en kreeg het op zijn hart om naar het ziekenhuis te gaan. Daar ontmoette hij enkele zwaargewonde soldaten.

Yeshi vertelt: ‘Ik voelde me diep verbonden met deze jongens. Ik ging op m’n knieën en vroeg aan God om voor deze en andere slachtoffers van terreur een zegen te zijn. Dat is nu ruim twaalf jaar geleden en God heeft mijn gebed verhoord.

Zo ontstond de stichting ‘Hands of Mercy’.

Sluipmoordenaar
Angst is een sluipmoordenaar die je denken beheerst. En dat is precies wat de moslimextremisten willen bereiken. Het heeft alles te maken met de jihad, de passie van de islam om met geweld de wereld te veroveren, te beginnen bij Israël. Yeshi Reinhardt heeft door Gods genade de angst mogen overwinnen uit de Vietnam-tijd. Hij weet als geen ander wat angst met je doet. Daarom besloot hij ruim vijf jaar geleden om naar Sderot te verhuizen.

Extra stress
De helft van de bevolking in Sderot leeft onder de armoedegrens en er is veel werkeloosheid. Dit veroorzaakt nog eens extra stress binnen de gezinnen.

Yeshi vertelt het huis dat ze konden huren, in de hoofdstraat van Sderot, op een steenworp afstand van de plaatselijk markt: ‘Honderden mensen komen hier langs en velen komen bij ons binnen omdat ze inmiddels weten dat we zonder enige bijbedoeling een stukje vertroosting bieden’.

Hij vertelt over de vele projecten die hij heeft opgezet. Zo smeert een ploeg elke morgen honderden broodjes voor de kinderen op de lagere scholen, die anders niets te eten hebben. Elke week worden er voedselpakketten uitgedeeld. Er is een gaarkeuken die wordt ondersteund en in de zomer organiseert hij concerten in de tuin.

Sieradenproject
Zo’n twaalf mannen en vrouwen maken sieraden met een tekst in het Hebreeuws. Het is een van de manieren om mensen te helpen om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Mobiele tandkliniek
Yeshi Reinhardt vertelt enthousiast over het nieuwste project: ‘Jarenlang hebben we gebeden om tandheelkundige hulp voor arme mensen. Met giften hebben we nu mobiele tandarts-apparatuur kunnen aanschaffen. Tandartsen die hier vrijwillig komen, helpen mensen die deze hulp al jaren moeten ontberen. We hopen binnenkort meer van deze mobiele klinieken in te kunnen zetten. die overal in Israel gratis tandheelkundige hulp kunnen bieden.’

Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-4762">
monica markusse
Op 6 april 2014 om 4:24 pm uur

hallo , ik had gisteren het voorrecht om met mijn gezin jessy te ontmoeten in Nieuw lekkerland, te gek !
. ik lees dat jullie behoefte hebben aan schoenen , ik heb 2 paar amper gedragen ANWB wandelschoenen staan , 1x dames , 1x heren , mogelijkerwijs ben ik as woensdag in Dordrecht in de Opstandings kerk . zijn jullie geinteresserd in deze schoenen ? dan kan ik ze meenemen als ik vervoer heb
vriendelijke groet
monica

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel