Activiteiten


Benefiet-avond donderdag 26 juni 2014

Op donderdagavond 26 juni organiseren we een speciale avond: een benefietavond, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan noodzakelijke beveiligingsmaatregelen voor de orthodox-Joodse gemeente te Den Haag. Met name ook de beveiligingskosten voor het op te richten Centrum voor Haagse Jiddisjkait (CHAJ).Benefietavond_Chazan_tbv site etcDe avond wordt georganiseerd i.s.m. rabbijn Shmuel Katzman van de Orthodox-Joodse gemeente in Den Haag (het NIG, Nederlands Israelitisch Gemeente Den Haag). Deze gemeente heeft fondsen nodig voor beveiliging en het aanbrengen van gepantserd glas.

Rabbijn Katzman zal spreken, en Sacha van Ravenswade (chazan – voorzanger -, tenor – zie foto) zal deze avond voor ons zingen, begeleid door pianist Kimball Huigens. Dit is ook weer een speciale gelegenheid, waarbij we daadwerkelijk en praktisch in staat zijn om onze “oudste broer” te zegenen!

Donderdag 26 juni, 20.00 uur, Kerketuinenweg 10, te Den Haag. Komt allen! (Deur open om 19.30 uur voor koffie en thee.)

Zie hier een A4-flyer van deze avond, die u kunt afdrukken en ophangen in uw kerk/gemeente!

“Het op te richten Centrum voor Haagse Jiddisjkait (CHAJ) zal onderdak bieden aan uiteenlopende activiteiten van de Joodse Gemeente en een nieuw te realiseren Joods kinderdagverblijf. Bovendien zal het een informatief herinneringscentrum worden, waar externe bezoekers kennis kunnen maken met de rijke Joodse tradities en in het bijzonder met de geschiedenis van Joods Den Haag.” (Bron: flyer NIG.)

Chazan (voorzanger) Sacha van Ravenswade:

Sacha werd geboren op 11 september 1989 in Amsterdam. Al vroeg is hij verzot op muziek, met name operamuziek en Chazzanut (Joodse religieuze muziek). Al op 13-jarige leeftijd begint hij als sopraan bij het Amsterdams Synagogaal Koor o.l.v. Barry Mehler. Vanaf zijn zestiende komt zijn tenor-stem naar voren. Zijn algemene Chazzanut-kennis vergaart hij door zijn dagelijkse gang naar Sjoel en zijn opleiding aan Het Cheider.
Op z’n zestiende wordt hij Chazzan bij de NIG in Den Haag en al snel volgen ook andere Sjoels waar hij wordt gevraagd te zingen. In 2010 wordt hij Gast Kantor bij de Israelitische Kultur Gemeinde in München. Daar komt hij in contact met Gustavo Jimenez, een oud-leerling van o.a. Luciano Pavarotti. Sacha volgt een omscholing voor de operamuziek en studeert nu nog steeds bij Jimenez.
Sacha verleent regelmatig medewerking aan muzikale evenementen zoals “Opera aan de Gracht”, en organiseert diverse concerten. Soms Chazzanut, soms opera en veelal een goede mix tussen die twee. In augustus 2014 hoopt hij mee te werken aan het Music Fest Perugia, o.l.v. het Tel Aviv Philharmonic Orchestra. Naast zijn zangstudie, studeert Sacha Organisatie Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Rabbijn Katzman bedient de synagogen in zowel het Bezuidenhout als in Scheveningen. Voor wat meer informatie over zijn levensloop: zie hier.

Zie hier voor info over het NIK (overkoepelend orgaan), en hier voor de site van de NIG (gemeente in Den Haag).

Deel dit artikel

2 reacties

li class="comment even thread-even depth-1 parent" id="comment-6111">
Gerbrig Arends-Alkema
Op 20 juni 2014 om 6:26 pm uur

Gaan jullie die avond ook actie voeren voor de vrijlating van de gekidnapte jongens in Israel?

    li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-6323">
    jackvandertang
    Op 2 juli 2014 om 12:29 pm uur

    Beste Gerbrig,

    Excuses voor de late reactie. Waarschijnlijk heb je al begrepen dat we met de gezamenlijke Israel organisaties een brief aan de ouders hebben gestuurd.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel