Activiteiten


Guy Cohen 11 t/m 14 mei 2014

GuyCohen_HarvestofAsher_RGB_11x14cm_72dpi-wit Van 11 t/m 14 mei komt Guy Cohen naar Nederland voor een aantal spreekbeurten. Hij is de leider van de Harvest of Asher Congregation in Akko.

Guy groeide op in een Joods-orthodox gezin. Hij is een geboren Israeli en de kleinzoon van een sefardische Rabbijn. Hij studeerde in de Talmoed en alle rabbinale geschriften. Toen hij dertien was, vroeg hij aan zijn rabbijn over Zacharia 9:9, waar staat dat als de Messias komt, Hij naar Jeruzalem zal komen, rijdend op een ezel. (Als orthodoxe Jood las hij het Nieuwe Testament dus niet.) Hoe zat dat, iedereen rijdt vandaag in auto’s, vliegt met Boeings etc. en de Messias komt op een ezel? Dat is toch een belediging? Met het antwoord van z’n rabbijn kon Guy niet uit de voeten. Op z’n achttiende worstelde Guy nog steeds met vele vragen, en op een dag riep hij het uit naar God. “God waar bent U? Waar is de Messias?” Nadat Guy in dienst is geweest, komt hij op een dag een man tegen die hem een boek in handen geeft. Het is een Nieuw Testament, dus zodra Guy dat ziet, wil hij het boek teruggeven. Maar de man was verdwenen. Guy gaat naar z’n kantoor en opent het boek bij Mattheus. Hij komt dan bij Matth. 21:7, waar staat dat Yeshua naar Jeruzalem kwam… op een ezel! Op dat moment ervaart Guy de aanwezigheid van Yeshua. En hij beseft dat hij de Messias gevonden heeft.

Guy is getrouwd met Tali. Zij is oorspronkelijk uit de voormalige Sovjet-Unie.
Guy is de leider van de Harvest of Asher Congregation in Akko.

Zondagavond 11 mei 2014, 20.00 uur: Den Haag, Pillar of Fire-centrum, Kerketuinenweg 10. Met Live-streaming.
Maandagavond 12 mei 2014, 20.00 uur: Renswoude, Rehobothzaal, Taets van Amerongenweg 66
Dinsdagavond 13 mei 2014, 20.00 uur: Hattem, Emmauskerk, Dorpsweg 27
Woensdagavond 14 mei 2014, 20.00 uur: Dordrecht, Opstandingskerk, Groen van Prinstererweg 66

www.harvestofasher.org

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel