Activiteiten


Corry Bell en LevShelo, 17 juli in Den Haag

CorryBell-LevShelo_17-07-2014-opn_03De Messiasbelijdende Joodse zangeres Corry Bell en haar band Lev Shelo uit Californië traden op 17 juli op in Den Haag. Het was een geslaagd en gezegend optreden, alleen de live-streaming lukte niet.

Als u donderdagavond via de site hebt willen kijken, hebt u het gemerkt: door een nog onbekende technische storing lukte het niet om beeld uit te zenden – alleen het geluid! Uiteraard willen we onze excuses aanbieden aan iedereen die had afgestemd op de uitzending! Tot vlak voor de avond begon, leek alles prima te werken…

Hun tour-agenda – UPDATE 18 juli:

– Woensdag 16 juli, 18 – 21 uur: Concert met BBQ in inloophuis ’t Centrum in Woerden, Hogewoerd 3A-1. (dit evenement werd niet georganiseerd door Pillar of Fire. Zie www.levshelo.com)
– Donderdagavond 17 juli 2014: Den Haag, PoF-centrum, Kerketuinenweg 10. Aanvang 20.00 uur, deuren open voor koffie/thee 19.30 uur.
– Zaterdag 2 augustus: Hooghalen, bij St. Petach Tikvah, Oosthalen 5.

Let op: Aanvang 18.30 uur! Eerder was gemeld 20.00 uur. Onze excuses.

Toegang vrij! Voor de avonden geldt: zaal open voor koffie/thee 19.30 uur.
Tijdens de optredens zullen CD’s te koop zijn. Ook zal een collecte voor vrijwillige giften worden gehouden.

Corry Bell en Mark Keller vormen het hart van Lev Shelo (Hebreeuws voor “Zijn hart”). Diverse andere zangers en muzikanten begeleiden hen in wisselende samenstelling.

Hun muziek valt te omschrijven als Messiaanse gospel/praise. Ze hebben inmiddels twee CD’s uitgebracht. Ze hebben samengewerkt met Paul Wilbur, Ted Pearce, Marty Goetz, Maurice Sklar en anderen en met hen gediend op Messiasbelijdende Joodse conferenties in Amerika. Naast het spelen in Messiasbelijdende synagogen spelen ze ook in kerken waar ze met Joods perspectief het evangelie van Yeshua (Jezus) onze Messias delen met de gelovigen onder de volken.

Bekende nummers zijn: Halo Yadata(Have you not known) enKadosh Atah(You are Holy). Deze en nog meer zijn te zien op de site www.levshelo.com.

Zij verzorgen een volledig programma, met getuigenissen uit hun persoonlijke leven tussen de muziek door. Ook zijn ze in de VS veel betrokken bij de Navajo-Indianen, die erg open staan voor het Evangelie. Ook daarover kunnen ze veel vertellen, evenals over Gods liefde voor Israël. Ook geven ze hun publiek graag de gelegenheid om te dansen bij hun optreden.

Bijzonder is om te vermelden dat ze recent een professionele muziekvideo hebben geproduceerd, “Hashivenu Elecha”. Op hun site kunt u de video zien (klik hier). Ook is net een gloednieuwe CD uit: “Proclamation”.
Twee korte video’s over de achtergronden van dit lied en de reden voor de productie, is te zien op hun site (klik hier).

Voor Corry is een bezoek aan Nederland heel speciaal, want zij is zelf half-Nederlands. Haar moeder werd in 1931 geboren in Amsterdam. Ze spreekt geen Nederlands maar begrijpt onze cultuur goed. Corry ontdekte pas in 2002, na al jaren gelovig te zijn geweest, dat ze een uitgebreide Joodse familiegeschiedenis heeft. Vanaf toen is ze zich hierin gaan verdiepen. In 2003 sloot ze zich aan bij de Beth Emunah Messianic Synagogue. In 2004 werd ze daar muzikaal leider, maar in 2005 gaf de Heer haar visie om een eigen band op te richten: Lev Shelo. Hun debuut-CD, “Or HaOlam” kwam uit in 2010.

Hun “verhaal” van wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze doen is hier te lezen op hun website. Hun Tour-info, ook in Duitsland: zie hier.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel