Activiteiten


Joodse winkels tot de grond toe afgebrand, synagogen aangevallen met brandbommen in ‘Parijse Intifada’

Zondag 20 juli trotseerden anti-joodse relschoppers voor de tweede opeenvolgende dag een protestverbod in Parijs en gingen tekeer in de overwegend Joodse buitenwijk van Sarcelles in wat een politie ambtenaar, de “Parijse Intifada” noemde.
Honderden voornamelijk Arabische en Noord-Afrikaanse jongeren marcheerden door de straten met staven en knuppels, terwijl ze “Dood aan Israël” schreeuwden.

bron : The Algemeiner

De belangrijkste kosjere supermarkt Naouri van de buurt werd tot op de grond verbrand, net als een lokale Joodse apotheek. De nabijgelegen synagoge in Garges werd met brandbommen aangevallen, maar daar werd weinig schade toegebracht.

Deze Joodse apotheek werd zondag 20 juli in brand gestoken

zie foto: Deze Joodse apotheek werd zondag 20 juli in brand gestoken

De oproerpolitie probeerde de demonstranten te verspreiden en blokkeerden de toegang tot een andere synagoge in Sarcelles en een paar dozijn Joodse vrijwilligers verzamelden zich in de omgeving.
Journalisten werden gemolesteerd en sommige politieagenten werden gewond door de relschoppers, rapporteerde het Franse dagblad Le Figaro.
“Ik woon in Garges, in de buurt van de synagoge, maar ik ben bang om naar huis te gaan,” vertelde een jonge vrouw de krant.
We zien werkelijk scènes van een stedelijke guerrilla oorlog ,” vertelde Thierry Maze, een lokale politiefunctionaris aan de krant Le Figaro.
Er wonen veel Joodse mensen in de buurt, die door iemand werd vergeleken met Brooklyn’s Borough Park door de dichtheid van de Joodse bevolking en The Algemeiner vertelde, dat de Joden bang zijn om hun huis uit te gaan.
Het geweld van zondag kwam in het kielzog van een soortgelijke gebeurtenis op zaterdag, toen 3000 mensen zich bij het station Gare Du Nord verzamelden en begonnen de Barbes Boulevard op te marcheren. Er werden 14 politieagenten gewond en er werden 38 arrestaties verricht bij het incident.
Afgelopen zondag werd een anti-Israël demonstratie op de Place de la Bastille snel gewelddadig met demonstranten, die Joodse doelen uitzochten en aanvielen en “dood aan de Joden” en “Hitler had gelijk” schreeuwden, volgens de krant JSS News van de gemeenschap.
Zien we de afgelopen paar dagen in Frankrijk het begin van een Franse Kristallnacht?” vroeg de Frans Joodse kunstenaar en activist Ron Agam zich af in een interview met The Algemeiner over het geweld.
In een Facebook boodschap maandag, riep de voormalige Franse opperrabbijn Gilles Berheim de Franse regering op om “dit soort gedrag niet te tolereren.”
“Ik sloeg uit Israël de gebeurtenissen met grote bezorgdheid gade en vrees het geweld, dat in Parijs op zaterdag in Barbes en op zondag in Sarcelles plaatsvond,” schreef hij. “Terwijl het excuus voor deze demonstraties ondersteuning van Gaza was, waren het eigenlijk anti-Israëlische en antisemitische demonstraties. Dit is onbeschrijfelijk.”

Rabbi Levy Djian, een Frans Joodse activist, die in New York woont, vertelde De Algemeiner dat de serie rellen tonen, dat “wij een nieuw tijdperk van angst voor de Joodse gemeenschap in Frankrijk ingaan.
“Vorige week werden in Parijs bij vol daglicht synagogen aangevallen” vertelde rabbi Djian. In Nice schreeuwden betogers: ‘We zijn allemaal Mohamed Merah’s!” Daarna waren er de rellen in Barbes (18e district van Parijs) gisteren en toen waren er de gewelddadige betogingen in Sarcelles op zondag.

Zie hier een video:  https://www.youtube.com/watch?v=t6k3RH3AUkc

Het feit, dat de moslims zich vrij voelen om op te treden tegen de politie en de regering is zeer verontrustend, want wie weet wat er morgen zal gebeuren? Velen praten over naar Israel gaan, maar dit kan de oplossing voor dit probleem niet zijn. Er zijn nog steeds veel joodse gemeenschappen in Frankrijk en het is noodzakelijk, dat ze veilig zijn en dat we ons helemaal veilig voelen.
Roger Cukierman, Voorzitter van de “Conseil Représentatif des Instutions juives de France (CRIF), het vertegenwoordigend lichaam van het Franse jodendom, waarschuwde, dat verder geweld de gemeenschap zou kunnen dwingen om Frankrijk te verlaten.
“Dit nieuwe antisemitisme kan leiden tot het vertrek van alle Joden,” zei hij in een interview met Le Monde Juif. “Als de Sharia hun staatsgodsdienst wordt en wij ons laten overmeesteren door mensen die zich niet storen aan de regering.
Wanneer een demonstratie verboden is, mag het gewoon niet gebeuren,” zei hij.

Er zijn nog twee demonstraties gepland voor woensdag en zaterdag, volgens lokale mediaverslagen.

Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-8221">
Hameleers
Op 11 augustus 2014 om 4:03 pm uur

Wat voor Mensen zijn dat?Wat doen wij ertegen? Aanpakken die asociale onaceptabel.Is dat democratie?

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel