Activiteiten


Minister Ya’alon kondigt noodtoestand af

8 juli 2014
Ya’alon Kondigt Noodtoestand Af Na Raketbeschietingen

Minister van Defensie Moshe Ya’alon sprak dinsdag over Operation Solid Rock (Tzuk Eitan, oftewel Vastberaden of Stevige Rots).

Deze operatie werd maandagavond gestart nadat de raketaanvallen op Israël uit Gaza waren geëscaleerd, waardoor sirenes werden gehoord tot ver in centraal Israel. 

De laatste informatie: Vandaag zijn er 40.000 reservisten opgeroepen.
De opmerkingen van de minister kwam kort na het beëindigen van een ontmoeting met generaal-majoor Eyal Eizenberg van de Homefront Command, de directeur van het ministerie van Defensie Dan Harel en het hoofd van de Nationale Autoriteit voor Noodsituaties.

In een samenvatting van de vergadering zei Ya’alon dat werd besloten tot het uitroepen van de Noodtoestand voor de gemeenschappen en regionale overheden binnen 40 kilometer (25 mijl) van de veiligheidsgrens met Gaza.

“We bereiden ons voor op een campagne tegen Hamas, die niet met slechts een paar dagen afgelopen is. Hamas stuurt met de huidige botsing aan op een punt waar het hoopt een slag toe te brengen aan onze thuisbasis,” zei Yaron.

“We moeten diep ademhalen. Het juiste gedrag van de bevolking speelt een beslissende rol in ons vermogen niet gewond te raken,” voegde Ya’alon, daarmee een beroep doende op de bewoners om “naar de instructies van de Homefront Command te luisteren over de locaties van schuilkelders en het gebruik ervan. ”

Ya’alon sprak over de vroege stadia van de operatie, en vertelde “in de afgelopen uren hebben we hard toegeslagen en tientallen Hamasdoelen geraakt, en de IDF (Israel Defense Force) blijft zich offensief inspannen, op een manier die een zeer zware tol zal eisen van Hamas.”

“We zullen raketaanvallen op Israëlische gemeenschappen niet tolereren, en we bereiden ons voor om de operatie uit te breiden met alle middelen die tot onze beschikking staan zodat we Hamas kunnen blijven raken,” voegde Ya’alon er aan toe, en hij prees bewoners en leiders van de gemeenschappen in het zuiden.

Dreigende escalatie

Maandag (7 juli jl., PoF) meldden bronnen dat het mogelijk was dat Hamas de aanvallen op Israël zou uitbreiden, en Tel Aviv en andere steden in het centrum van Israël zou raken. Dat nieuws bracht het Veiligheidskabinet ertoe Operation Protective Edge te beginnen, waarin de IDF ’s nachts meer dan 50 terreurdoelen in Gaza heeft verwoest, waaronder de woningen van vier Hamas-terreurleiders.

De opmerkingen van  Ya’alon’s over het uitbreiden van de operatie weerspiegelen de woorden van minister van Toerisme Uzi Landau (Yisrael Beytenu), die dinsdag ochtend zei: “we willen Gaza niet binnenvallen. Maar als de huidige ontwikkelingen niet veranderen, komt het wel zover. dat We kunnen niet doorgaan met kleine terugbetalingen (dwz. kleine aanvallen op Gaza) – het moet veel sterker worden”.

Bron artikel: www.israelnationalnews.com

Bron foto-film: www.idfblog.com

Gaza-rockets-map

M-75-EN1

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel