Op donderdagavond 26 juni 2014 organiseerde Pillar of Fire een speciale avond: een benefietavond, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan noodzakelijke beveiligingsmaatregelen voor de orthodox-Joodse gemeente te Den Haag.

Met name ook de beveiligingskosten voor het op te richten Centrum voor Haagse Jiddisjkait (CHAJ). De avond werd georganiseerd i.s.m. rabbijn Shmuel Katzman van de Orthodox-Joodse gemeente in Den Haag (het NIG, Nederlands Israëlitisch Gemeente Den Haag). Deze gemeente heeft fondsen nodig voor beveiliging en het aanbrengen van gepantserd glas.

Rabbijn Katzman sprak en Sacha van Ravenswade (chazan – voorzanger) zong klassieke en Chazzanut-liederen, begeleid door pianist Kimball Huigens.

Opmerking: Doordat dit ons eerste concert was, wat werd opgenomen,  hadden we te maken met wat technische problemen qua geluid. Daardoor is het geluid van zang en piano soms erg matig. Onze excuses hiervoor.