Activiteiten


Churchill of Chamberlain?

Toen Shimon Peres tegen Benjamin Netanyahu met een zeer kleine marge verloor in de verkiezing van 1996 voor Minister President, werd hij (Shimon Peres) de volgende dag geïnterviewd door Daniel Ben Simon van de Haaretz.
Dit zijn de woorden waarmee Shimon Peres zijn verlies aan Netanyahu verklaarde:

(Uittreksel van een interview met Haaretz journalist Daniel Ben Simon de dag volgend op het verlies aan Netanyahu in de verkiezing van 1996 voor Minister President)
INTERVIEWER: Wat gebeurde er bij deze verkiezingen?
PERES: We hebben verloren.
INTERVIEWER: Wie is wij?
PERES: Wij, dat zijn de Israëlieten.
INTERVIEWER: En wie heeft er gewonnen?
PERES: Al degenen, die geen Israëlische mentaliteit hebben.
INTERVIEWER: En wie zijn dat?
PERES: Noem het de Joden. (Daniel Ben Simon, Een Ander Land (in Hebreeuws), Arieh Nir Uitgevers, 1997, p. 13)Chamberlain vs Churchill

(Pratend met de Arbeiderspartij Conventie in 1996) Tegen het jaar 2000, zullen wij Hamas, de islamitische Jihad en terrorisme overwinnen.
Dan zullen we een overvloedige vrede brengen in het Midden Oosten.
Dan zullen wij een rechtvaardige samenleving vestigen, met een nationaal inkomen groter dan die van Engeland en groter dan die van Frankrijk.
Jullie weten dat wij alles zullen doen wat wij zeggen, alles.
(Arutz Sheva News Service, 25 Maart, 1996)

Wij hebben ongelooflijke dingen bereikt. Wij erkennen de PLO, wij hebben Arafat aangedragen, wij hebben de Palestijnen land gegeven en autoriteit.
Niemand heeft dit gedaan. Wanneer je over vrede onderhandelt, is het moeilijker te onderhandelen met je eigen mensen. (rapport van een interview, gepubliceerd in Al-Ahram Weekly, 2-8 december, 1999).

Het is werkelijk ongelooflijk om sommige opmerkingen te lezen die Shimon Peres heeft durven maken over de jaren, zeker in het licht van de totaal mislukte Oslo akkoorden, die door hem zo aangeprezen en gearrangeerd werden.

Zelfs nu heeft hij er schijnbaar voor gekozen om een gevecht met zijn oude rivaal Bibi Netanyahu te kiezen, tegen wie hij verloor in 1996. Als ik de woorden lees, die hij durft te uiten, zoals gerapporteerd in de Jerusalem Post (Woensdag 3 December 2014), waar hij geciteerd is onder het kopje:
Peres: “Er zal geen vrede en veiligheid zijn met Netanyahu: De uitdaging die Israël onder ogen ziet, is om te begrijpen dat vrede niet naar ons toe zal komen. Wij zullen naar de vrede toe moeten gaan. Mohammed ging niet naar de berg”.

Ja meneer Peres, dat is precies wat deze dwaze politicus; Neville Chamberlain uit Engeland deed op de avond van het uitbreken van oorlog door Hitler en de Nazies. Hij ging naar de berg, hij reisde naar Adolf Hitler in München om de zo verlangde vrede terug te brengen naar zijn Engelse landgenoten en …hij faalde!!
Het was Churchill die toen in het Britse parlement, de moed had en de helderheid, om deze vredes schijnvertoning te zien voor wat het was.
Het bracht oorlog, geen vrede en hij sprak deze woorden: “Wij hadden de keuze tussen schande en oorlog, we kozen schande, maar we zullen oorlog krijgen”.
Wat heeft de Haaretz-achtige Britse Times geschreven in totale verblinding en arrogantie over Churchill, die bewees zo gelijk te hebben in de geschiedenis?

Hier zijn de ongelooflijke woorden die Times schreef over hem in 1938:
De oorlogs-leiders (Churchill en zijn aanhangers), degenen die oorlog zouden maken tegen een ander land, zonder de kosten te berekenen, zouden moeten worden afgezet en doodgeschoten of opgehangen. Er is nog nooit een minister president in de geschiedenis van Engeland geweest, die in negen maanden tijd zoveel bereikt heeft met gemaakte overeenkomsten als meneer Chamberlain heeft gemaakt met Tsjecho-Slowakije, Italië… en met Hitler in München.
(The Times, 15 december, 1938)

Sinds ik mijn huidige ambt op me heb genomen, is mijn voornamelijke doel; werken aan het tot rust brengen(kalmeren) van Europa, het verwijderen van het wantrouwen en de angsten die zo lang de lucht hebben vervuild. De vraag van Tsjecho-Slowakije is de nieuwste en misschien de gevaarlijkste (obstakel naar vrede).
Nu we de München Conferentie voorbij zijn, voel ik dat het misschien mogelijk is om verdere vorderingen te maken op weg naar geestelijke gezondheid… Ik geloof dat goede wil bestaat en bereidheid aan beide kanten…
Ons doel is samenwerking te krijgen van alle landen… om permanente vrede in Europa te bouwen.
(Neville Chamberlain, Huis van Gemeenschappelijke Debatten, 3 oktober, 1938)

Chamberlain ontmoet Hitler 1938

Er is niet veel veranderd aangaande Israël en de zeer blinde en arrogante commentaren van de Israëlische experts en commentatoren van vandaag.
Zoals Chamberlain’s zoektocht in München naar vrede, geen vrede bracht, maar een verschrikkelijke oorlog, waarin 6 miljoen van God’s zeer geliefde mensen stierven, zo bracht het gaan van Shimon Peres naar Oslo en een deal sluiten met Israëls gezworen vijanden, geen vrede, maar eindeloze strijd, oorlog en terrorisme. Desalniettemin vertrokken de Israëlieten met een zelf misleidend optimisme, dat vrede deze kant op zal komen. ‘Vrede maak je met vijanden’ grapte “Shimon Peres, betekenend; op de weg naar deze vrede, moeten we onze ogen sluiten voor de tegenstrijdigheden en het kwade dat deze vijanden nog steeds tentoonstellen en er dus ook mee wegkomen, want “vrede maak je met je vijanden”.

Dit is historische onzin en vaak heb ik mij afgevraagd, waarom zo weinig onder de traditionele Joden en pro-Israël politici nooit de woorden gevonden hebben om deze foute historische mantra uit te dagen. Vrede maak je met overwonnen vijanden, niet met gezworen onwillige vijanden. De geallieerden maakte vrede met Duitsland, nadat ze de oorlog gewonnen hadden, niet daarvòòr.
Rudolf Hess, die naar Groot Brittannië vloog, als Hitlers foef voor vrede, om Groot Brittannië af te leiden en hem meer tijd te geven om zijn strijdkrachten te hergroeperen, zou welkom zijn als een hoopvolle vredestichter bij links Israël. De Britse regering weigerde met hem te handelen en stopte hem in de gevangenis. Wat een verschil met zovelen in Israël.

Als ik de onberouwvolle woorden van Shimon Peres lees, na alle debacle over de door hem geïnitieerde vredes bewegingen, kunnen we alleen maar hopen dat in Israëls volgende algemene verkiezingen, de meerderheid van de door ons Christen Zionisten zo geliefde Israëlieten , niet zullen stemmen voor valse visioenen van vrede!

Ja, Shimon Peres schreef een boek over zijn zelf geforceerde waan over een – Nieuw Midden Oosten – en een nieuw Midden Oosten is er inderdaad gekomen, maar niet volgens de visie en hoop van Shimon Peres.
Het is zeker een ander Midden Oosten, waar geen vredes partners tevoorschijn zijn gekomen, maar wreedheid en terroristische bazen; een bijna nucleaire Iran, een verwoestende wrede islamitische ISIS, een door Hezbollah heersende Libanon en een door Hamas gecontroleerde Gaza. Na de terugtrekking van Israël uit Libanon, heeft terreur, geen vrede gewonnen en vandaag zijn er ongeveer honderd duizend raketten, nog preciezer en verwoestender, klaar om geschoten te worden over elke stad en dorp in Israel, inclusief de mogelijkheid van de Ben Gurion luchthaven. Hezbollah en terreur heeft gewonnen, niet vrede, door Israëls links geforceerde eenzijdige terugtrekking uit Zuid Libanon. Dit was ook het resultaat van Ariel Sharon’s “bevrijding” van Gush Katif in de Gaza Strip.
Niet vrede, maar Hamas en terreur won.

Peres vs NetanyahuHoeveel meer bussen, restaurants, moorden, terroristische acties en oorlogen, moet Israël ondergaan, voordat we leren wat we geleerd hebben in Europa gedurende de nazi periode? Je moet een oorlog winnen, voordat je vrede kunt winnen, meneer Peres! Het bedrieglijke geloof en streven naar vrede, heeft geresulteerd in een oorlog dat de levens heeft gekost van 50 miljoen mensen, waaronder 6 miljoen Joden. Hoeveel Israëlieten zullen moeten sterven door deze zelf opgelegde arrogante verblinding van onze linkse leiders voordat we realiseren, zoals de Britten te laat hebben gedaan, dat je het kwaad moet uitroeien en de oorlog moet winnen, voordat je vrede kunt bereiken.

Dan en alleen dan zullen we ons bevinden in een nieuw Midden Oosten, wat de ware profeet Jesaja al voorzag:

Op die dag zal er een gebaande weg zijn van Egypte naar Assyrië. De Assyriërs zullen in Egypte komen en de Egyptenaren in Assyrië. De Egyptenaren zullen samen met de Assyriërs de Heere dienen. Op die dag zal Israël de derde zijn naast Egypte en Assyrië, een zegen in het midden van de aarde. Want de Heere van de legermachten zal hen zegenen met de woorden: Gezegend zij Mijn volk Egypte, het werk van Mijn handen Assyrië, en Mijn eigendom Israël! (Jes. 19: 23-25)

Jan Willen van de Hoeven, directeur
International Christian Zionist Center

vertaling: Saskia Verhulst

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel