Afgelopen zaterdagmorgen 6 dec. sprak bij ons Tony Sperandeo uit Israël. Hij was in Nederland om te spreken bij de Mars voor het Leven, ’s middags om 13.00 uur op het Spuiplein in Den Haag. 

Tony en Orna Sperandeo leiden de Messiaanse gemeente Kehilat Ha Maayan in Kfar Saba, Israël. 

Dertig jaar geleden kwam Tony tot geloof in Amsterdam, trouwde met de joodse Orna en samen verhuisden zij in 1980 naar Israël. Tony vond werk in Kfar Saba. In 1989 zijn ze een Messiaanse gemeente gestart in deze stad (25 km ten noord-oosten van Tel Aviv). Een heel bijzondere gemeente, die het geloof handen en voeten wil geven door bijvoorbeeld hulp voor de armen, onderwijs, ouderenzorg, pastoraat en trainingen. Ook runnen zij een voedselbank, een kringloopwinkel en ze hebben opvang voor drugsverslaafden.

Tony is ook voorzitter van de Israëlische pro-lifeorganisatie Be’ad Chaïm (= ‘voor leven’).

Artikel trefwoorden: / / /