Doron Keidar_01_us_k

Van 12 t/m 18 januari komt Doron Keidar naar Nederland voor spreekbeurten. Als vertegenwoordiger voor Cry for Zion reist Doron over de wereld, met als doel om meer steun voor Israël te verwerven. Vanuit een historisch, archeologisch en Bijbels perspectief laat hij de feiten spreken en wordt het publiek op een levendige wijze begrip bijgebracht voor het verleden, het heden en de toekomst van het Land Israël, de grootste bondgenoot voor vrijheid in het Midden-Oosten.

Cry for Zion is een beweging van mensen die ijveren voor de mensenrechten op de Tempelberg, inclusief het recht van Joden om daar te bidden (vrijheid van godsdienst).

Cry for Zion_van site_klDoron’s manier van spreken en uitleggen is vooral bedoeld om meer begrip te kweken voor het Midden-Oosten. Hij laat licht schijnen op de kloof tussen het Midden-Oosten en het Westen voor wat betreft cultuur, taal, gewoonten, religie en kijk op de wereld.
Wanneer er meer begrip voor het Midden-Oosten ontstaat werkt dat volgens Doron mee om een helder beeld te kunnen schetsen over het Israëlisch – Palestijns conflict, het totale Midden-Oosten en de situatie in de wereld zoals die vandaag is.

Hij spreekt vloeiend Engels en Hebreeuws. Doron spreekt op een ontwapende, eenvoudige en rechtstreekse manier die het publiek onmiddellijk voor hem inneemt en hij spreekt vooral jongeren aan. Doron is Messiaans-Joods.

Maandag 12 januari, 20.oo uur: Renswoude, Rehobothzaal, Taets van Amerongenweg 66, 3927 BL.

Dinsdag 13 januari, 20.oo uur: Houten, Het Moluks Kerkelijk Centrum, Oud Wulfseweg 1, 3992 LT. Info 06-55101663.

Woensdag 14 januari, 20.oo uur: Dordrecht, Opstandingskerk, Groen van Prinstererweg 66, 3317 SP.

Donderdag 15 januari, 20.00 uur (met Livestreaming): Den Haag, PoF-centrum, Kerketuinenweg 10, 2544 CW.

Zaterdag 17 januari, 11.00 uur: bij Shamar, Kerketuinenweg 10, 2544 CW.

Aanvang avonden: 20.oo uur. Deur open voor koffie/thee 19.30 uur.

Doron diende vanaf 2003 in een gevechtseenheid van het IDF (het Israëlische leger) en is sinds 2006 reservist. Hij heeft 10 jaar in de beveiliging gewerkt met Israëlische en Amerikaanse beveiligingsprofessionals en heeft diverse nieuwe en innovatieve militaire gebruiksmaterialen ontwikkeld voor diverse takken van beveiliging.

Ook werkte hij met het Jerusalem Center for Public Affairs, the Smart Middle East Forum en hij is adviseur en gastspreker voor Africa Israel Initiative.

Doron stichtte het Project Gideon en is tegenwoordig werkzaam voor Cry for Zion.

Artikel trefwoorden: / /