Activiteiten


Rosh Hashana

ShofarVan 13/15 september 2015 wordt het nieuwe jaar op de Hebreeuwse kalender gevierd, met Rosh Hashana (letterlijk: ‘hoofd van het jaar’). Twee dagen, beginnend op zondagavond 13 september. Op 13/14 september is het de eerste van de maand Tishri.

Eigenlijk is het niet het Bijbelse begin van het jaar, dat is de maand Nisan in het voorjaar, maar het begin van het burgerlijk nieuwjaar. Deze dag wordt in de Bijbel Yom Teruah, Dag van Bazuingeschal genoemd (naar Leviticus 23:23-25). “Spreek tot de Israelieten en zeg: In de zevende maand, op de eerste dag van de maand, moet u een rustdag houden, een gedenkdag aangekondigd door bazuingeschal, een heilige samenkomst. U mag geen enkel dienstwerk doen en u moet de Heere een vuuroffer aanbieden.” (vs 24, HSV)

Met deze Dag van Bazuingeschal beginnen de Tien Dagen van Inkeer, die worden afgesloten met de Grote Verzoendag (Yom Kipur, Lev. 23:27).

En in 1 Thess. 4:16 lezen we: “Want de Heere zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel.” (HSV)

Dit is een ontzagwekkende gebeurtenis, waar we als kinderen van God naar uit mogen zien! Dat geeft hoop in een wereld vol nood en onrust. En ondertussen mogen we dagelijks de hand aan de ploeg slaan.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel