Activiteiten


Officiële herdenking Kristallnacht 9 november 2015

Kristallnacht_Bundesarchiv_Bild_146-1970-083-42_Magdeburg_zerstörtes_jüdisches_Geschäft

Kristallnacht, Nov. 1938. Verwoeste Joodse winkel in Magdeburg. (Wikimedia – Bundesarchiv, Bild 146-1970-083-42 / CC-BY-SA 3.0)

“Op maandag 9 november 17.00 uur wordt de Kristallnacht officieel herdacht bij de Portugese Synagoge in Amsterdam. Aansluitend is er een kranslegging op de binnenplaats van de Hollandsche Schouwburg. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Centraal Joods Overleg (CJO). Een van de sprekers is de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Deze jaarlijkse herdenking is noodzakelijk om blijvend te waarschuwen tegen elke vorm van antisemitisme en racisme in onze samenleving. Zowel in Nederland als elders.”

Uit het persbericht van De Nederlands Israëlietische Gemeente (NIG) van 29 oktober jl, over de aanwezigheid van de omstreden en om haar felle anti-Israël-uitspraken bekend staande Israelisch-Arabische politica Haneen Zoabi bij de zgn. ‘alternatieve herdenking’ zondagmiddag 8 november 2015 in Amsterdam, bij het Joodse Verzetsmonument. Hierbij waren tegendemonstranten aanwezig die een kring vormden rond het Joodse Monument.

Zie ook deze berichten (Van At5.nl):

Amsterdams burgemeester Van der Laan over ‘behandeling Zoabi’, en hoe Zoabi werd tegengesproken: Maar niet alle aanwezigen waren dat met haar eens. ‘Iedereen mag een eigen mening hebben. Had een zaal kunnen huren of op alle andere plekken in de stad kunnen staan. Maar bij dit monument vind ik het eigenlijk een trap na naar de joden.’ Een ander riep tegen een agent: ‘Mijn moeder zat in een kamp. De mensen die worden hier nu gegriefd.’

Bron: At5.nl, zie hier.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel