Activiteiten


800-jaar-oude profetie: Wanneer de “Koning van Perzië de koning van Arabië zal uitlokken” laat de verlossing niet lang op zich wachten

Ayatolla Khamenei

De Iraanse Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei (foto: @khamenei_ir/ Twitter)

Door Rivkah Lambert Adler, 6 januari 2016

“Sta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid van de HEERE gaat over u op.” (Jesaja 60:1)

Toen Saoedi-Arabië de diplomatieke banden met Iran verbrak, creëerde dit een kettingreactie die Bahrein en andere landen in het Midden-Oosten ertoe bracht de Iraanse diplomaten uit te zetten. Zonder dat ze het weten, kunnen de acties van Saudi-Arabië worden gezien als de vervulling van een Messiaans-Joodse profetie, die wordt gevonden in het oude Joodse heilige boek, dat bekend staat als de Yalkut Shimoni.

De Yalkut Shimoni, een compilatie van rabbijnse commentaren op de Bijbel, waarvan wordt verondersteld dat het in de 13de eeuw is samengesteld. Ondanks het feit dat het meer dan 800 jaar geleden is geschreven, heeft de Yalkut Shimoni iets zeer toepasselijks te zeggen over de krantenkoppen van vandaag.

Sprekend over de relevante passage in de Yalkut Shimoni, zei Rabbi Yekusiel Jehoeda Halberstam, beter bekend als de Klausenberger Rebbe: “Onthoud deze woorden. Nu worden ze misschien niet begrepen, maar als de tijd daar is, zullen zij begrepen worden en zullen ze een bron van chizuk (sterkte) zijn voor Am Yisrael (het Joodse volk). “De Klausenberger Rebbe was een orthodoxe rabbijn met duizenden volgelingen in de jaren voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. De meeste van zijn volgelingen werden in de Holocaust vermoord. De Klausenberger Rebbe stierf in Israël in 1994.

Wat was de profetie van de Yalkut Shimoni, waarvan de Klausenberger Rebbe wist, dat deze in de toekomst bemoediging en kracht aan het Joodse volk zou brengen? De Yalkut Shimoni voorspelde, dat in het jaar dat de Messias zou verschijnen, de ‘koning van Perzië (Iran) de koning van Arabië (Saoedi-Arabië) zal uitlokken.”

De twee belangrijkste sekten in de islam zijn soennieten en sjiieten. Hoewel ze beiden veel gemeen hebben, hebben de verschillen tussen de twee sekten in de islam geleid tot een lange geschiedenis van gewelddadige en dodelijke conflicten tussen moslims. Veel van de huidige politieke en diplomatieke conflicten tussen Iran en andere islamitische landen hebben verband met deze kloof tussen soennieten en sjiieten.

Het is niet verrassend, dat Iran en Saoedi-Arabië niet dezelfde islamitische sekte delen. Hoewel het overgrote deel van de islamitische wereld van vandaag soennitisch is, zijn Iran en in mindere mate Irak, de thuisbasis van de meerderheid van de sjiitische moslims van de regio. Saoedi-Arabië is meer dan 90 procent soennitisch, Iran daarentegen, is voor 95 procent sjiitisch.

Dus toen boze sjiitische Iraniërs de Saoedische ambassade in Teheran  zondag 3 januari binnenstroomden om te protesteren tegen de veroordeling van een sjiitische geestelijke, genaamd Nimr al-Nimr, ontstak het duel tussen de soennieten en de sjiieten. Als gevolg daarvan gaf Saoedi-Arabië Iraanse diplomaten 48 uur om in te pakken en te vertrekken.

De volledige tekst van de Yalkut Shimoni verbindt de politieke spanningen tussen Iran en Saoedi-Arabië met goed nieuws over de volledige verlossing van het Joodse volk.

“Rabbi Yizchok zei: ‘Het jaar dat Melech HaMashiach (Messias, de Koning) zal worden onthuld, zullen alle volken van de wereld elkaar provoceren. De koning van Perzië (Iran) zal de koning van Arabië uitlokken en de koning van Arabië gaat naar Edom (het Westen) om raad te vragen, maar de koning van Perzië zal op zijn beurt de gehele wereld vernietigen. De naties van de wereld zullen woedend zijn en in paniek raken. Zij zullen flink hun neus stoten en zij zullen pijn ondervinden, zo hevig als barensweeën. Israël zal ook diep verontwaardigd zijn en in paniek raken en vragen, waar zullen we heengaan? Maar zeg tot hen: “Mijn kinderen, wees niet bang, ‘Higiyah zman geulatchem’ (de tijd van jullie verlossing) is gekomen. En deze laatste verlossing zal verschillen van de eerste, die werd gevolgd door verdere slavernij en pijn. Na deze laatste verlossing zullen jullie geen verdere pijn of onderwerping meer ondervinden.”

Rabbi Baruch Cohen, een advocaat voor civiele rechtszaken in de VS en pro-Israël blogger bij “American Trial Advocaten ter verdediging van Israël” deelde met Breaking Israël News het enthousiasme, dat velen voelen als ze de oude profetie met de actuele gebeurtenissen vergelijken.

“Het is ongelooflijk om de profetieën van de Chazal (de joodse wijzen ‘) in real-time in de krantenkoppen van vandaag tot leven te zien komen,” zei hij.

Iraanse vlag“De Baal Haturim (Joodse wetsgeleerde uit begin 14e eeuw) legt uit, dat als Yishmael (Ismaël, oftewel de islamitische Arabieren) zal vallen en uiteindelijk wordt verslagen in het einde der dagen, dan zal de Masjiach (Messias) – de afstammeling van Yishai (vader van Koning David, die zelf een afstammeling is van Jitschak (Isaac) – komen. Zelfs in de meest angstaanjagende tijden worden we getroost door het feit dat tenslotte, met de definitieve ondergang van de nakomelingen van Ismaël, we de uiteindelijke verlossing door onze rechtschapen Mashiach zullen verdienen.”

Cohen besloot zijn commentaar tegen Breaking Israël News met een spirituele uitdaging voor degenen, die wachten tot de Messias komt en de mensheid verlost.

“Ismaël typeert de kracht van het gebed. Hijzelf werd geboren uit de kracht van het gebed van zijn moeder Hagar. Tot vandaag blinken de Arabieren uit in het gebed, dat een belangrijke plaats inneemt in hun dagelijkse ritueel. Om de kracht van hun gebed te neutraliseren, moeten we de concentratie en de intensiteit van onze eigen gebeden verbeteren. ”

(Vertaling: Arie Monster)

Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-53129">
frits van Dam
Op 14 januari 2016 om 10:31 pm uur

Met de komst van onze Here Jezus is het: Verwachten de messias, en wachten op zijn komst. Hierbij is een gebedshouding de juiste.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel