Activiteiten


Netanyahu: ‘Op Holocaust Remembrance Day blijft de wereld geobsedeerd door de Joden’

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoet Holocaust-overlevenden vóór de Herdenking. Foto: Kobi Gideon / GPO

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoet Holocaust-overlevenden vóór de Herdenking. Foto: Kobi Gideon / GPO

Ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust, herinnert Netanyahu de wereld eraan dat de irrationele haat tegen en obsessie met het Joodse volk blijft.
Door: Lori Lowenthal Marcus, 27 januari 2016

Onderstaand is de toespraak die door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu werd gegeven ter gelegenheid van de Internationale Holocaust Remembrance Day, die op woensdag 27 januari 2016 werd gehouden.

“Beste vrienden,

Het behoud van de herinnering aan de Holocaust is vandaag de dag belangrijker dan ooit, in deze tijd van oplevend en soms gewelddadig antisemitisme. Het zijn herdenkingen als deze, die ons allen eraan herinneren waar de oudste en meest voortdurende haat toe kan leiden.

Helaas zijn Joden in Europa en elders weer het doelwit, enkel en alleen omdat ze Joden zijn. Over de hele wereld leven Joodse gemeenschappen steeds meer in angst. We zien antisemitisme gericht tegen individuele Joden en we zien deze haat ook gericht tegen de collectieve Jood, tegen de Joodse staat. Israël is het doelwit van dezelfde laster en dezelfde smadelijke aanklachten, die sinds mensenheugenis tegen het Joodse volk werden geuit.
 Islamitische extremisten nemen het meest schandalige antisemitisme op in hun moorddadige doctrines. We zien dit in Gaza; we zien het in Raqqa; we zien het in Teheran. En het zijn niet alleen islamitische extremisten in het Midden-Oosten en Europa. Zelfs gerespecteerde Westerse opinieleiders lijden aan haat tegen het Joodse volk en de Joodse staat.

De obsessie met de Joden – de fixatie op de Joodse staat – tart elke andere rationele verklaring. Terwijl in de hele regio islamitische militanten hele bevolkingsgroepen onmenselijk behandelen en tot slaaf maken, vrouwen verkrachten en christenen en homo’s vermoorden, komt de VN-Mensenrechtenraad herhaaldelijk met veroordelingen van Israël. Meer dan van Noord-Korea. Meer dan van Iran. Meer dan van Syrië. Meer dan die landen allemaal samen. Sommige dingen veranderen gewoon nooit.

Maar één ding is veranderd. Wij zijn veranderd. De Joden zijn veranderd. We zijn niet langer statenloze mensen die eindeloos op zoek zijn naar een veilige haven. We zijn niet langer een machteloos volk, dat bij anderen moet bedelen om  bescherming.

Vandaag zijn we een onafhankelijk en soeverein volk in ons eigen vaderland. Vandaag kunnen we ons uitspreken tegen de stemmen van haat en tegen degenen die onze vernietiging zoeken. Vandaag kunnen we onszelf beschermen en onze vrijheid verdedigen. Wij zijn veranderd en we staan en spreken ons uit en we verdedigen onszelf. Maar waar is Europa? Waar is de rest van de beschaving?

Als een staat als Iran en bewegingen zoals Daesh (ISIS) en Hamas openlijk verklaren dat ze tot doel hebben het uitvoeren van weer een Holocaust, zullen wij dat niet laten gebeuren. Maar Europa en de rest van de wereld moet samen met ons opstaan. Niet om onzentwil: voor hun eigen belang.”

Over de auteur: Lori Lowenthal Marcus is de Amerikaanse correspondent voor The Jewish Press.

Bron: JewishPress.com

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel