Activiteiten


IsraAID helpt ‘vergeten vluchtelingen’ in Noord-Frankrijk

IsraAID stuurt noodhulp team naar de zwaarst getroffen kampen in Calais en Duinkerken, in de buurt van de Kanaaltunnel.

Door Viva Sarah Press

Israëlische humanitaire hulpvrijwilligers zijn in de “vergeten vluchtelingenkampen” aangekomen van Calais en Duinkerken, in het noorden van Frankrijk, in reactie op internationale oproepen om de duizenden migranten, die in erbarmelijke omstandigheden leven, te helpen.

foto: Vrijwilligers van IsraAid delen hulpgoederen uit

IsraAID stuurde een professioneel team, dat psychosociale en traumaspecialisten bevat om met lokale en internationale organisaties en leiders van de gemeenschap te vergaderen om de behoeften van zowel de vluchtelingen als de lange termijnstaf in de zwaar getroffen kampen te ondersteunen. Op 29 februari jl. is de Franse politie begonnen met de ontruiming van deze kampen.

Winterweer en stortregens hebben Calais en Duinkerken in modderige nederzettingen veranderd en internationale hulpverleners waarschuwen nu voor een sanitaire crisis.

“Hier in Noord-Frankrijk zijn de vluchtelingen, waarvan er 80 procent van hen Koerdische Irakezen en 20% Syriërs, Iraniërs en Afghanen zijn, na er niet in geslaagd te zijn om Engeland te bereiken, gestrand in een reeks geïmproviseerde, modderige kampen met afnemende hulpbronnen en steeds wanhopiger omstandigheden”, zegt IsraAID directeur Shachar Zahavi. “Duizenden gezinnen hier worstelen om zelfs hun meest elementaire behoeften te voldoen en de onzekerheid en dubbelzinnigheid van hun huidige situatie draagt alleen ​​bij tot de mentale angst van de verschrikkingen, waaraan ze terug thuis ontsnapt zijn.”

Vluchtelingen in hun tijdelijke verblijfplaats in Duinkerken

Vluchtelingen in hun tijdelijke verblijfplaats in Duinkerken

Ondanks hun ongunstige omstandigheden blijven migranten hun weg vinden naar de kampen in Calais en Duinkerken, in de buurt van de Kanaaltunnel, in een poging om naar het Verenigd Koninkrijk over te steken.

De vertegenwoordiger van de Hoge Commissaris van de VN voor Vluchtelingen in Frankrijk, Philippe Leclerc, heeft in het verleden gezegd, dat het merendeel van de migranten in Calais vluchtten voor het geweld in Syrië, Eritrea, Somalië en Afghanistan.

IsraAid modder - kampen

modderige paden in de kampen

De directeur van IsraAID zegt, dat vrijwilligers van zijn organisatie – een niet gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk, die in Israël in 2001 werd opgericht, voor het verlenen van levensreddende noodhulp en waar nodig lange termijn ondersteuning bij rampen – de oproep voor steun in de Europese migratie crisis gedurende de afgelopen drie jaar beantwoordden.

“In 2016 blijft IsraAID zich inzetten voor deze humanitaire crisis en de inspanningen in Noord-Frankrijk maken deel uit van een groter reactieplan, dat activiteiten omvat in Jordanië, Noord-Irak, de oevers van Lesbos en kampen in het noorden van Griekenland en Servië-Kroatië,” vertelt Zahavi. “IsraAID ondersteunt ook de inspanningen van de overheid en de burgerlijke maatschappij bij de cruciale taak om te proberen de vluchtelingen in Duitsland te integreren en de fysieke en mentale littekens, die de civiele conflicten en hun zware reis met zich meebrengen te verwerken.”

Vluchtelingen kamp in Duinkerken

Vluchtelingen kamp in Duinkerken

Viva Sarah Press

Viva Sarah Press bericht over de creativiteit, innovatie en vindingrijkheid, die in Israël plaatsvindt. Haar werk werd gepubliceerd door de internationale media, waaronder Israel TV, CNN, Reuters, Time Out en The Jerusalem Post.

bron: ISRAEL21c

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel