Activiteiten


Nieuw hoogtepunt in export van Israëlische Chocolade

Israëlische chocolade export bereikt $ 10.000.000

Van Angola tot Zuid-Korea, Japan tot Argentinië zit de vraag naar Israëlische chocolade in de lift.

Door Viva Sarah Press

Een groeiende chocoladecultuur heeft lokale chocolatiers de laatste jaren internationale prijzen opgeleverd. Nu tonen gegevens, dat de vraag naar Israëlische chocolade wereldwijd ook toeneemt.

Volgens gegevens van de Foreign Trade Administration van het Israëlische ministerie van Economische Zaken en Industrie, bereikte de export van chocolade in 2015 ongeveer $ 10 miljoen.

Zo’n 28 bedrijven exporteerden Israëlische chocolade naar 42 landen over de hele wereld, volgens een recent rapport door het ministerie van Economie en Industrie. De grootste markten voor de handel in chocolade waren Noord-Amerika en Europa – en er was zelfs uitvoer van $ 105.000 naar België, de “chocolade hoofdstad ‘van de wereld.

De export van chocolade naar Oost-Aziatische landen bereikte $ 618.000, waarbij de meeste export naar Japan gaat.

Van de Europese landen, was het Verenigd Koninkrijk de grootste importeur van Israëlische chocolade, met een invoer van in totaal $ 1.152.000. Frankrijk voerde een waarde van chocoladeproducten uit Israël in van $ 601.000 en Rusland importeerde $ 157.000.

In Noord- en Zuid-Amerika, voerde de VS meer dan $ 5 miljoen Israëlische chocolade in, Canada importeerde $ 88.000 en Argentinië $ 15.000.

Andere importeurs van Israëlische chocolade waren onder meer Zuid-Korea (waarde $ 66.000), Egypte ($ 45.000), Brazilië ($ 11.000) en Angola ($ 2.000).

Hoewel het Israëlische klimaat niet geschikt is voor de teelt van commerciële hoeveelheden cacao, is de chocoladeproductie in het land gezond.

In 2015, waarschuwde ’s werelds grootste cacao-maler, Barry Callebaut, dat een potentieel chocoladetekort dreigde in 2020. Maar de Israëlische chocolatiers waren niet bezorgd over de waarschuwing van tevoren.

Er zal altijd chocolade zijn,” vertelde Limor Drucker van Sarina Chocolade ISRAEL21c. “Zolang er vraag is, zullen de mensen het maken.”

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel