Activiteiten


UNESCO hernoemt westelijke muur ‘Al-Buraq Plaza’

Al Aqsa MoskDoor Adam Eliyahu Berkowitz

Vrijdag 15 april j.l. wiste het uitvoerende orgaan van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) in Parijs met een resolutie Israëls band met de Tempelberg en de Westelijke Muur.

De UNESCO resolutie vermeldde het Tempelberg gebied uitsluitend als de Al-Aqsa Moskee of Al-Haram Al Sharif, en veronachtzaamde de Joodse aanspraak op de site.

Zo zegt de HEERE: Ik ben naar Sion teruggekeerd en Ik zal midden in Jeruzalem wonen. Jeruzalem zal ‘stad van de waarheid’ genoemd worden, de berg van de HEERE van de legermachten ‘de heilige berg’. Zacharia 8:3 (HSV)

benjamin-netanyahu-western-wall-kotel-prayer-jerusalem

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bidt bij de westelijke muur in Jeruzalem’s Oude Stad, een dag na de Israëlische parlementsverkiezingen. (Foto: Yonatan Sindel)

De resolutie noemde Israël “de bezettende macht” en de Westelijke Muur de Al-Buraq Plaza en eiste, dat Israël toegang van moslims tot de Tempelberg niet beperkt en veroordeelt Israël voor “illegale maatregelen tegen de vrijheid van godsdienst op de heilige islamitische plaats van aanbidding”. De resolutie eiste verder een terugkeer naar de “status quo”. De status quo verbiedt niet-islamitische gebed op de Tempelberg sinds Israël de Tempelberg in 1967 veroverde, en deze is ongewijzigd gebleven.

De schuld gevend aan “Israëlische agressie” voor het geweld op de tempelberg, werd er met geen woord gerept over de rol van moslimrelschoppers.

Er werd ook een veroordeling vermeld voor Israëlische plannen om een algemeen toegankelijk, niet-orthodox gebedsgebied met gelijke rechten te vestigen bij de Robinson’s Arch.

Israël werd beschuldigd van “het inrichten van Joodse namaakgraven in andere ruimten van de islamitische begraafplaatsen” die in eigendom zijn van de Waqf ten oosten en zuiden van de Tempelberg en van “de voortdurende omvorming van vele islamitische en Byzantijnse overblijfselen tot zogenaamde joodse rituele baden of joodse gebedsplaatsen.”

Daarbij werd verwezen naar Hebron en Bethlehem als uitsluitend “Palestijnse gebieden”.

Goedgekeurd door de de uitvoerende raad van de Commissie voor Programma’s en Externe Betrekkingen, werd de resolutie ingediend door Algerije, Egypte, Libanon, Marokko, Oman, Qatar en Soedan. De uitvoerende raad van 58 leden keurde de resolutie goed met 33 stemmen vóór, 6 stemmen tegen, bij 17 onthoudingen. Twee landen, Ghana en Turkmenistan waren geheel afwezig. Estland, Duitsland, Litouwen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS stemden tegen de resolutie. Frankrijk, Spanje, Slovenië, Zweden, Rusland en Slovenië behoorden tot de landen, die de resolutie steunden.

De Israëlische ambassadeur bij de UNESCO, Carmel Shama, gaf een verklaring uit en zei, “zelfs als UNESCO tientallen resoluties goedkeurt en besluit om er nog duizenden goed te keuren, zal Jeruzalem altijd deel blijven uitmaken van de hoofdstad van Israël en het Joodse volk.” Shama voegde eraan toe: “Als u doorgaat op dit pad van ophitsing, leugens en terreur zult u de UNESCO irrelevant maken.”

“Dit is de zoveelste absurde VN-beslissing,” zei Netanyahu zaterdag. “De UNESCO negeert de unieke historische verbinding van het Jodendom met de Tempelberg, waar gedurende duizend jaar de twee tempels stonden en waarnaar elke jood ter wereld gedurende duizenden jaren heeft gebeden. De VN herschrijft een fundamenteel onderdeel van de menselijke geschiedenis en heeft weer eens bewezen, dat het tot grote diepte gezonken is.”

bron: Breaking Israel News

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel