Ivrietkoor

Iedereen die affiniteit heeft met Israël en het samen zingen of luisteren naar liederen die in het Ivriet of soms in het Jiddisch worden gezongen, is welkom.

Het Ivrietkoor “Al Naharot” (“bij de grote rivieren”) bestaat sinds 2012 en het is opgericht om de Joodse stem weer te laten klinken.

Na jaren van afwezigheid voelden Joodse burgers uit Dordrecht de behoefte om samen in het Ivriet te zingen. Muziek, vanuit de hele wereld samengekomen in de smeltkroes van Israël, klinkt nu op elke repetitieavond.

Vol enthousiasme brengt het Ivrietkoor vele hoopvolle Israëlische liederen ten gehore, afgewisseld met enkele prachtige psalmen. In al deze melodieën voert het verlangen naar vrede de boventoon. Het Ivrietkoor wil de hoop op vrede, zoals vertolkt in het Hatikwa (volkslied van Israël) uitdragen.

Het koor Al Naharot komt met 30 leden bij ons optreden, en staat onder leiding van haar vaste dirigent Doron Peper. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Sefanja Severin.

U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren en genieten van een concert op dinsdagavond 21 juni van 20.00 -21.30 uur (incl. pauze).

Locatie: Pillar of Fire centrum, Kerketuinenweg 10, Den Haag Zuid. Deuren open vanaf 19.30 uur.

Tijdens de avond zal er een collecte voor de kosten worden gehouden. (NB e.e.a. vindt plaats op de 1e etage; er is een stoeltjeslift.)

Artikel trefwoorden: /