Activiteiten


Israël ontwikkelt succesvol medicijn tegen kanker – BBC vermeldt Israël niet

BBC-gebouwEen in Israël ontwikkelde medicijnencocktail, waarvan is aangetoond dat het 58% van terminaal zieke kankerpatiënten geneest, is door de National Health Service (Nationale Gezondheidsdienst) in het Verenigd Koninkrijk in recordtijd goedgekeurd.

De BBC, die het verhaal meldt, verzuimt te vermelden dat het medicijn in Israël is ontwikkeld. Dit werd ontdekt door Michael Ordman van de Israëlische Good News Newsletter.

Het Sheba Medisch Centrum in Tel Hashomer, nabij Ramat Gan, rapporteerde een jaar geleden dat Dr. Yaakov Schachter, hoofd van Sheba’s Ella Instituut, de nieuwe combinatie medicijnen had ontwikkeld – een ontdekking, die door de wetenschappelijke gemeenschap als “een belangrijke doorbraak in kankeronderzoek” werd geprezen. Gebaseerd op de medicijnen Nivolumab en Ipilimumab, laat het nieuwe medicijn kankertumoren krimpen of elimineert ze helemaal.

In haar artikel van meer dan 600 woorden meldde de BBC, dat “een baanbrekend paar medicijnen tegen kanker, die het immuunsysteem actief maken tegen tumoren, zullen worden betaald door de NHS in Engeland” en dat het besluit tot goedkeuring van de medicijnen “één van de snelste is in de geschiedenis van de NHS en waarschijnlijk in geheel Engeland zal worden toegepast.” Het artikel gaat door met het zingen van lof over het nieuwe medicijn, maar schrijft geen woord over de Israëlische herkomst.

De BBC meldde dat bij proeven de combinatiebehandeling “de meest agressieve en dodelijkste soort huidkanker” bij bijna 70% van de patiënten deed krimpen. Het nieuwe medicijn wapent de lichaamseigen afweer – een kennisgebied, dat immunotherapie wordt genoemd – en geeft “nieuwe hoop” aan kankerpatiënten.

Volgens de BBC leefden tien jaar geleden patiënten met een vergevorderde en agressieve melanoom gemiddeld nog negen maanden, terwijl vandaag 20% van de patiënten aan wie de nieuwe cocktails gegeven werden geheel genezen. Meer dan de helft ziet hun tumoren slinken.

Bron: www.virtualjerusalem.com

(Vertaling: PoF)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel