Activiteiten


Israëliërs krijgen 6 zondagen vrij onder een wet, die een ‘Westers’ weekend creëert

 

Strand van Tel Aiv

Strand van Tel Aviv

Jeruzalem (JTA) – Een commissie van de Knesset heeft afgelopen juni een wetgeving goedgekeurd, die zes lange weekenden per jaar goedkeurt – een stap in de richting van een mogelijke werkweek van maandag tot vrijdag.

De zes zondagen per jaar, vanaf 2017, zullen het begin zijn van een overgangsperiode, die de Israëlische werkweek gelijk zal maken aan die van het grootste deel van de westerse wereld, beweren voorstanders. De wetgever Eli Cohen van de Kulanu partij, die de wet heeft ingediend, betoogde ook, dat ook de arbeidsproductiviteit in Israël, die vergeleken met die van andere ontwikkelde landen lager is, zou toenemen.

Israël heeft een weekend op vrijdag en zaterdag, hoewel kinderen in de basisschool ook op vrijdag naar school gaan. Veel Israëli’s werken niet op vrijdag en zondag wordt beschouwd als het begin van de werkweek. Het huidige weekend past in de Joodse Sabbat op vrijdagavond en zaterdag en de Dag van gebed op vrijdag van de Moslims.

Volgens een verslag door het Taub Centrum voor Sociale Beleidsstudies uit 2016, is de Israëlische productiviteit laag en daalt in vergelijking met het merendeel van de relatief welvarende landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, hoewel Israëliërs ook ongeveer 4 uur per week meer werken dan bewoners van andere OESO-landen.

“De overgang naar een lang weekend verandert drastisch het karakter van het werk en biedt tal van voordelen door vermindering van de druk op werknemers, verbetert het evenwicht tussen werk en gezinsleven, bevordert de individuele levens en draagt bij tot zakelijke sectoren, zoals detailhandel en toerisme en synchroniseert werk en schoolvakanties beter,” zei Cohen, volgens Ha’aretz.

Het wetsvoorstel, dat zondag werd goedgekeurd door het ministeriële comité voor wetgeving, is een aantal dagen later goedgekeurd door de voltallige Knesset. De wetgeving is erop gericht om in de toekomst te leiden tot vrij op alle zondagen.

Twee van de zes voorgestelde lange weekenden zouden plaatsvinden tijdens de zomer en de overige vier zouden komen tijdens de vakanties van Pesach en Chanoeka.

https://www.jta.org/2016/06/27/israel/israelis-would-get-6-sundays-off-under-bill-to-create-western-weekend

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel