Activiteiten


Israel Relief Aid: snel, low-cost en effectief in humanitaire hulp

YouthTU_Kiryat Yovel kindergartens“Kinderen van Jeruzalem”
In de gemengd orthodox en seculiere wijk Kiryat Yovel in Jeruzalem draaien kleuterscholen op een vast budget en nieuw speelgoed is een luxe, die de mogelijkheden van kleuterscholen in het algemeen te boven gaat. Zelfs als er speelgoed is, moet het om de paar jaar of eerder worden vervangen, maar er is geen budget voor.”
“Dankzij onze donateurs in Europa werd onlangs speelgoed, ingevoerd door Israël Relief Aid, door één van de plaatselijke hulpposten in Jeruzalem gegeven aan een kleuterschool in diezelfde buurt. Dit is een hartverwarmende hulp aan kinderen van Jeruzalem als ze beginnen met een leven van leren. Alle hulp die ze krijgen is altijd een grote verrassing voor kleuterscholen in Israël, werkelijk verbazingwekkend voor hen en het geeft de medewerkers een enorme aanmoediging.
De kleding in deze zelfde container wordt gedistribueerd naar een groot aantal hulpposten in het land. De visie is niet het opslaan van hulpgoederen, maar het zonder vertraging distribueren ervan, meestal rechtstreeks vanuit de haven, of kort erna. Dit is wat de overzeese gevers waarderen en Israëliërs hebben het nodig.
Ook jongvolwassenen in Jeruzalem werden niet vergeten en deze container bracht hen nieuwe jeans, gedistribueerd via een lokale organisatie die met jongeren werkt. Ze geven hen een plek voor een gezonde maaltijd, geven hen dingen die ze nodig hebben en bespreken problemen met hen. De container bevatte kartonnen dozen met mooie blauwe spijkerbroeken (jeans zijn hier erg duur). De jongeren waren erg verrast en zo dankbaar dat iemand aan hen dacht. We danken u, dat u met ons samenwerkt om Israëliërs in nood van alle leeftijden te bereiken… met inbegrip van jongeren en volwassenen. Juist nu, met de veiligheidssituatie vooral in de buurt van de Oude Stad, is uw deelgenootschap nog belangrijker. Deze geschenken zijn een grote aanmoediging en wekken ontroering.”

Israel Relief Aid_RGBAldus Israel Relief Aid in hun recentste Nieuwsbrief. Bovenstaand project is één van de vele, die door hen wordt ondersteund.

Israel Relief Aid is een nieuwe non-profitorganisatie, die het afgelopen jaar is opgericht in Israël. Pillar of Fire heeft in haar missie om Israël te steunen in woord en daad, diverse hulpverleningsactiviteiten. Samen met anderen die werkzaam zijn op dit gebied, hebben we de handen ineen geslagen in deze nieuwe organisatie.

JoKaplanDe directeur van dit werk is Jo Kaplan (voorheen directeur van het Joseph Project). Deze Messiaans-Joodse heeft een zeer groot netwerk in Israël, en werkt o.a. met de Messiaanse Beweging, orthodoxe Joden, ziekenhuizen, overheidsorganisaties en anderen.

Jack van der Tang is mede oprichter en namens Nederland bestuurslid van Israel Relief Aid. Bestuursvoorzitter Max Veenstra, waar al jaren mee wordt samengewerkt, is verantwoordelijk voor het logistieke gedeelte. Hij heeft jarenlange ervaring en veel kennis van internationaal transport.

Vanuit Nederland, Duitsland en Engeland worden regelmatig goederen verscheept. Meer dan 500 containers met goederen zijn al verwerkt door de huidige directeur Jo Kaplan. Hulpgoederen komen uit allerlei landen, bijvoorbeeld uit Nederland, Hong Kong, Groot-Brittannië, Amerika en Finland.

Israel Relief Aid is een logistieke schakel in het proces om goederen in containers te bezorgen door geheel Israël. Men heeft veel ervaring met het inklaren bij de douane en het transport naar en in Israël, en er wordt samengewerkt met de Israëlische overheid.

Voor een donatie, klik hier 

Zie hier de website van de organisatie.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel