Activiteiten


Airbnb verbant Amsterdams gastadres wegens discriminatie Israëliërs

airbnb-mottoDoor Rachel Frommer

De online reus voor vakantieverhuur Airbnb handelde snel om een verhuurster te verbannen, nadat aan het licht kwam dat zij weigerde Israëlische klanten te bedienen, deelde The Algemeiner dinsdag mee.

De onderneming verwijderde de Amsterdamse gastvrouw, genaamd “Maria”, van de website nadat zij een verzoek van vier Israëlische toeristen afwees met de volgende uitleg: “Ik steun de BDS (boycot, desinvestering en sancties) beweging en zal dus geen gasten met een Israëlische nationaliteit accepteren, totdat er sprake is van een aanzienlijke wijziging in de kwestie Palestina. Dus tenzij jullie goed gedocumenteerde activisten zijn, die streven naar een vreedzame oplossing voor het probleem (voor wie ik graag een uitzondering zal maken) zullen jullie elders moeten zoeken.”

Een Airbnb-vertegenwoordiger vertelde The Algemeiner dat “discriminatie zoals dit geen plaats heeft op het Airbnb-platform en ons beleid verbiedt gastheren en gastvouwen een gast af te wijzen op grond van wie ze zijn, waar ze vandaan komen, hoe ze aanbidden, of wie ze liefhebben” en voegde eraan toe, dat de onderneming “handelde ongeveer twee uur, nadat we van het incident hoorden, door de gastvrouw blijvend uit onze gemeenschap te verbannen”.

Airbnb herhaalde ook haar toewijding aan een geactualiseerd antidiscriminatiebeleid, dat op 8 september jl. werd aangekondigd en dat een Airbnb gemeenschapsverplichting omvat, dat alle gebruikers vanaf 1 november zullen moeten ondertekenen. The Algemeiner werd ook verteld dat de verklaring het volgende bevestigt: “We geloven dat het niet uitmaakt wie u bent, waar u vandaan komt, of waar u heengaat, u moet bij de Airbnb gemeenschap kunnen behoren. Door u zich bij deze Gemeenschap aan te sluiten, verbindt u zich ertoe alle collega’s van deze Gemeenschap, ongeacht ras, godsdienst, afkomst, handicap, sekse, seksuele geaardheid of leeftijd, met respect en zonder oordeel of vooroordeel te behandelen”.

airbnb-melding-beleid-amsterdams-gastadresDe Israëlier Raz Hadas plaatste de discriminerende e-mail van Maria als eerste op zijn Facebook-pagina en vertelde: “Vier studenten van de universiteit wilden gewoon een appartement in Amsterdam huren en dit is de reactie die we kregen.”

Hadas vertelde The Algemeiner later dat hij “bedroefd was te zien, dat mensen gebeurtenissen die in Israël plaatsvinden niet begrijpen en toch proberen ons (Israëli’s) op een racistische manier te kwetsen.”

Voormalig Airbnb-gastvrouw ‘Maria’ kon door The Algemeiner niet worden bereikt voor commentaar.

Bron: www.algemeiner.com

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel