Activiteiten


Een meer midden in de woestijn – in het Ben Gurion Park

Door KKL-JNF

meer-bij-ben-gurion-park

Het meer midden in de woestijn, in het Ben Gurion Park bij Dimona. (Foto: KKL-JNF)

Op 21 september jl. werd een nieuw kunstmatig meer ingewijd in het Ben Gurion Park bij Dimona met een feestelijke ceremonie. Dit werd bijgewoond door de president van Israël en de voorzitter van het Internationale KKL-JNF (Keren Kayemeth LeIsrael, het Joods Nationaal Fonds). Het meer, net als de toegankelijke delen van het park, werd gerealiseerd met steun van vrienden van JNF Nederland.

“Als we weten wat we willen bereiken, is er geen droom die we niet kunnen realiseren”, zei de president van Israël, Reuven Rivlin, toen hij het meer bewonderde. “Dimona, één van de belangrijkste steden in Israël, wordt steeds meer een plaats waar mensen willen komen, zelfs vanuit Tel Aviv. Soms lijkt het dat mensen met visie waanvoorstellingen hebben, maar het resultaat ligt hier, vóór ons. De uitdaging van de Negev was, en blijft, water. Water is niet alleen een eerste levensbehoefte voor drinkwater en irrigatie; de aanblik ervan doet de ziel herleven. Dankzij het meer is Dimona uitgegroeid tot een prachtige bloem in de Negev.”

Feestelijkheden in het Ben Gurion Park

Feestelijkheden in het Ben Gurion Park

Het terrein van het meer omvat een spectaculaire fontein met klank- en lichtspel, een amfitheater voor evenementen, een interactieve wetenschapstuin en daarnaast een tuin met reusachtige spelbeeldhouwwerken, die toegankelijk zijn voor iedereen. Voor de nabije toekomst zijn ook een toeristisch complex en restaurants gepland. Op de dag dat het park geopend werd, was er een vrolijk gebeuren met springkastelen en opblaasbare glijbanen, spelcabines, kunsten en ambachten, leuke activiteiten voor de kinderen en optredens van populaire Israëlische zangers. De feestelijke gebeurtenis werd bijgewoond door duizenden bewoners van Dimona.

KKL-JNF-Wereldvoorzitter Danny Atar merkte op, dat het meer in Dimona één van een reeks meren is, die de KKL-JNF door de gehele Negev gaat installeren. “Iedereen die in de omgeving woont zou soms het gevoel kunnen hebben, dat hij alleen woont. Maar er is geen volk, zoals het volk van Israël, omdat ongeacht waar iemand woont, hij/zij voor ons van essentieel belang is”, aldus Atar.

Het unieke meer is omgeven door groen en is een betoverende omgeving in het hart van de hete woestijn. Naast KKL-JNF en haar vrienden in Nederland waren ook Israëlische ministeries en Mifal HaPayis, de nationale loterij van Israël, deelnemers in het project. De plek gaat naar verwachting veel bezoekers en toeristen trekken, die bijdragen aan de economie van de stad en de algemene ontwikkeling van het gebied. Rondom het park is een groeiend aantal nieuwe woonwijken, die een indicatie zijn van de groei van Dimona. De verplaatsing van IDF-bases uit het centrum van Israël naar de Negev, evenals als het bouwen van de Bahadim megabasis zullen naar verwachting extra impulsen geven aan de stad.

Bron: www.jpost.com

Zie ook:

https://www.kkl-jnf.org/about-kkl-jnf/green-israel-news/september-2016/dimona-ben-gurion-park-lake-inauguration/

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel