Activiteiten


David Friedman, de volgende Amerikaanse ambassadeur in Israël

16 Dec, 2016. Trump kiest ‘ware vriend van Israël’  tot VS-ambassadeur, die het verplaatsen van de ambassade naar Jeruzalem ondersteunt

David Friedman, Trump’s keuze voor de functie van ambassadeur in Israël “ziet er verlangend naar uit dit te doen vanuit de Amerikaanse ambassade in Israëls eeuwige hoofdstad Jeruzalem.”

De benoeming door de gekozen Amerikaanse president Donald Trump van David Friedman donderdag als de Amerikaanse ambassadeur naar Israël, veroorzaakte applaus in pro-Israël kringen, vooral bij diegenen die toegewijd zijn aan de soevereiniteit van Israël als het Joodse thuisland van de Bijbel en erkenning van een verenigd Jeruzalem als hoofdstad van de Joodse staat.

“Ik ben zeer vereerd door het vertrouwen door de gekozen president Trump in mij gesteld om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen als haar ambassadeur in Israël”, verklaarde Friedman (57). “Ik wil me onvermoeibaar inzetten ter versterking van de onbreekbare band tussen onze beide landen en het vredesproces in de regio, en verheug me erop dit te doen vanuit de Amerikaanse ambassade in Israëls eeuwige hoofdstad Jeruzalem.”

Eerder deze week zei Kellyanne Conway, Trump’s leider in de verkiezingscampagne, dat het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem “een zeer grote prioriteit” voor de nieuwe president was.

Trump: “Geen verkeerde publiciteit tussen ons, wanneer ik president ben”.

“Mr. Friedman, een gerenommeerd advocaat was raadsheer voor sommige van ’s werelds beste ondernemers en bedrijven en was één van de belangrijkste raadgevers van de gekozen president betreffende de betrekkingen tussen de VS en Israël tijdens de campagne. Met Friedman’s nominatie drukte gekozen president Trump zijn inzet uit voor een verdere versterking van de relatie tussen de VS en Israël en waarborgde, dat er buitengewone strategische, technologische, militaire en geheime samenwerking tussen de twee landen zal zijn,” vermeldde de aankondiging op de website van het Trump-Pence Transitie Team.

“De band tussen Israël en de Verenigde Staten is heel sterk en ik zal er voor zorgen dat er geen verkeerde publiciteit tussen ons is, wanneer ik president ben,” zei gekozen president Trump. “Als de ambassadeur van de Verenigde Staten in Israël, zal David Friedman de bijzondere relatie tussen onze beide landen handhaven. Hij is voor mij een vriend gedurende lange tijd en vertrouwde adviseur. Zijn sterke relaties met Israël zullen het fundament van zijn diplomatieke missie vormen en een enorme aanwinst zijn voor ons land, wanneer we de band met onze bondgenoten versterken en streven naar vrede in het Midden-Oosten. Niets is belangrijker dan de bescherming van de veiligheid van onze burgers in binnen- en buitenland.”

Bij het uitweiden over de referenties van Friedman, nam de site er nota van, dat “hij een van de oprichters is van Kasowitz, Benson, Torres & Friedman LLP, een nationaal advocatenkantoor met ongeveer 350 advocaten. Gedurende de afgelopen 35 jaar heeft hij zich gespecialiseerd in procesvoering en faillissementsrecht en speelde een toonaangevende rol bij de herstructurering van veel van ’s lands meest complexe financiële en zakenprocessen. Mr. Friedman is alom erkend voor zijn uitmuntende bijdragen aan de advocatuur en is uitgeroepen tot één van de 500 vooraanstaande juristen in de Verenigde Staten.”

“Een royaal filantroop van Joodse zaken”

Friedman, een hoofdadviseur voor Trump tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen, “is een royale filantroop van Joodse zaken, waaronder United Hatzalah Israël, een landelijk vrijwilligerswerk van eerste hulpverlening aan alle gewonde Israëli’s, ongeacht ras, godsdienst of etniciteit en Aleh Negev, een van ’s werelds meest geavanceerde voorzieningen voor de verzorging van ernstig gehandicapte kinderen. “Onder zijn leiding en de leiding van de gekozen president zal de relatie VS-Israël een model zijn van samenwerking en respect,” eindigde de verklaring.

“Ik wens David Friedman, de gekozen ambassadeur van de Verenigde Staten in Israël, succes. Hij is een goede vriend van Israël,” schreef de Minister van Onderwijs, Naftali Bennett, hoofd van de Bayit Yehudi (Joods Thuis) partij, die zich verzet tegen de oprichting van een Palestijnse staat in Judea en Samaria op Twitter.

Friedman, die de kloof van zijn overgang van een jaar tussen middelbare en college in Yeshivat Har Etzion, een Talmoedisch instituut in Gush Etzion, Judea, doorbracht, is “een ware vriend en partner van Israël en de nederzettingen”, verklaarde Yossi Dagan, hoofd van de Samaria Regioraad. “Trump’s keuze van Friedman is op dit moment zeer belangrijk en zelfs cruciaal voor Israël. Het bewijst dat Trump zich daadwerkelijk inzet voor Israël, precies zoals aangegeven tijdens de campagne. Dit is een belangrijke intentieverklaring vanmorgen en het is zeer bemoedigend”.

In september, in een video gepubliceerd door Israëls Kanaal 2, betwistte Friedman – in overleg met de voormalige ambassadeur Yoram Werner, expert op het gebied van US-Israël relaties en het Midden-Oosten, o.a. – de wijdverbreide bewering door voorstanders van een tweestatenoplossing, dat annexatie van Judea en Samaria een demografische bedreiging voor de Joodse staat zou opleveren. “Juist nu is 75% van de bevolking binnen de groene lijn Joods. Er zijn 400.000 Joden in Judea en Samaria, evenals nog eens 400,000 in Oost-Jeruzalem… de Arabische geboortecijfers nemen af,” zei Friedman.

J Street keurt de benoeming af

Liberale Amerikaanse Joodse organisaties zoals J Street  en Amerikanen voor Peace Now, die de regering Obama steunden en tegen premier Benjamin Netanyahu waren in de laatste Israëlische verkiezingen, keurden Trump’s keuze af.

“J Street is fel gekant tegen de benoeming van David Friedman om ambassadeur in Israël te worden,” zei J Street Voorzitter, Jeremy Ben Ami, in een verklaring. “Deze benoeming is roekeloos en brengt Amerika’s reputatie in de regio en geloofwaardigheid in de wereld in gevaar.”

Door: Atara Beck, United with Israel

Bron: www.unitedwithisrael.org

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel