Activiteiten


Israël waarborgt wapenvoorziening in geval VS opnieuw weigert te leveren

Apache-helikopters van de Israëlische en de Griekse Luchtstrijdkrachten vliegen samen in een gezamenlijke luchtoefening. Dit soort oefeningen zijn een belangrijk aspect van de Israëlisch-Griekse militaire samenwerking. (Foto: Wikimedia Commons/Israel Defence Forces)

Apache-helikopters van de Israëlische en de Griekse Luchtstrijdkrachten vliegen samen in een gezamenlijke luchtoefening. Dit soort oefeningen zijn een belangrijk aspect van de Israëlisch-Griekse militaire samenwerking. (Foto: Wikimedia Commons/Israeli Defence Forces)

Israël heeft in de VS geproduceerde Apachehelikopters aangepast, om het mogelijk te maken door Israël geproduceerde raketten af te vuren zodat men niet uitsluitend van Amerikaanse levering afhankelijk hoeft te zijn.

Door Joni Koski

De vernieuwing vond plaats naar aanleiding van een vertraging in de levering van raketten tijdens de Operatie Protective Edge in 2014, nadat de Verenigde Staten bezorgd waren dat de Amerikaanse Hellfireraketten zouden kunnen worden ingezet in de dichter bevolkte gebieden van Gaza en mogelijk burgers zouden kunnen doden.

Om niet het risico te lopen ongewapend te blijven, nam Israël de zaak in eigen handen. De nieuwe raketten werden door Israëls eigen Rafael Advanced Defense Systems (geavanceerde defensiesystemen) gemaakt.

Rafael’s multifunctionele raketten zijn op zichzelf een innovatie van wat oorspronkelijk uitsluitend ontworpen was voor anti-tank oorlogsvoering. Ze zijn camerageleid en niet afhankelijk van het gezichtsveld van de piloot.

De nieuwe raketten zijn verkocht aan landen in Europa en Zuid-Amerika, die ze hebben aangeschaft voor hun eigen militaire helikopters, hoewel de aanpassing voor de Apache een primeur is.

Improvisatie is al jaren de slogan van het Israëlische leger. In een leger dat opvalt door zijn relatief kleine aantal officieren, is vernieuwing in het slagveld vaak afkomstig van relatief jonge soldaten met een lage rang, die in gevechtssituaties opereren waarin snelle reacties op vijandelijke manoeuvres nodig zijn.

Deze laatste Israëlische innovatie komt tegen een achtergrond van mondiale politieke manoeuvres en de afbouw van de regering van President Barack Obama, die relatief koel, zo niet absoluut vijandig was tegenover Israël. Een warmere Amerikaanse regering garandeert niet dat Israël voor altijd in de rug zal worden gedekt en dus kan het zijn, dat Israëlische militaire innovatie de norm moet worden.

De ontdekking van Israëls eigen aardgas, gecombineerd met de snelle ontwikkeling van de technologiesector, toont aan dat Israël in toenemende mate in staat is op eigen benen te staan, zelfs als de gehele wereld, in vervulling van Bijbelse profetie, zich tegen haar keert.

Bron: www.kehilanews.com

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel