Activiteiten


Trump benoemt vriendin van Israël als ambassadeur bij de antizionistische VN

De Gouverneur van Zuid-Carolina, Nikki Haley (R). (Flikr / Gage Skidmore)

De Gouverneur van Zuid-Carolina, Nikki Haley (R). (Flikr / Gage Skidmore)

Gekozen president Donald Trump heeft de Gouverneur van Zuid-Carolina, Nikki Haley, de post van Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties aangeboden en zij heeft het aanbod aanvaard, meldde NBS.Door Abra Forman

“Dan zult u het zien en stralen, uw hart zal diep ontzag hebben en zich verruimen, want de menigte/veelheid/overvloed van de zee zal zich naar u toekeren, het vermogen van de heidenvolken zal naar u toe komen.” Jesaja 60:5 (H.S.V.)

Het is een post die van groot belang is voor Israël, dat geconfronteerd wordt met oppositie en veroordeling bij de VN op niveaus die onbekend zijn voor enig ander land. Israël heeft zwaar geleund op steun van de VS., die een veto uitspraken over resoluties die ongunstig waren voor de Joodse staat of die bewegingen steunden, die de positie van de staat versterken.

Gelukkig voor Israël heeft Haley een staat van dienst die veelbelovend lijkt voor een pro-Israël houding bij de VN. Haley, een Republikein, maakte in 2015 geschiedenis als de eerste gouverneur die wetten aannam tegen de anti-Israël boycot, desinvestering en sancties (BDS) beweging.

De wet verbiedt overheidsorganen te werken met bedrijven die zich bezig houden met de “boycot van een persoon of een rechtspersoon gevestigd in of het zaken doen met een rechtsgebied, waarmee Zuid-Carolina open handel kan genieten”. De wet omschrijft een boycot als pogingen om “op een zwarte lijst te plaatsen, te desinvesteren of anderszins te weigeren handel te drijven met een persoon of onderneming, wanneer deze actie is gebaseerd op ras, huidskleur, religie, geslacht of nationale herkomst van de beoogde natuurlijke of rechtspersoon.”

BDS valt zeker in die categorie. Hoewel het geformuleerde doel van de beweging is Israël economisch te verlammen, is het ware doel de totale vernietiging van de wetmatigheid van de Joodse staat.

De anti-BDS wetgeving van Zuid-Carolina werd al snel gevolgd door Illinois, New York, Florida, Californië, Alabama en verscheidene andere Staten. Op dit moment hebben 16 Amerikaanse staten BDS veroordeeld of keurden wetten goed voor de bestrijding ervan.

Daarnaast sprak Haley zich ook uit tegen de deal met Iran, die ook door Israël sterk werd veroordeeld, toen ze reageerde op de laatste State of the Union van januari 2016 van President Barack Obama.

“Wanneer Republikeinen in het Witte Huis zouden zijn,” zei ze in haar toespraak, “zouden we internationale overeenkomsten sluiten die zouden worden gevierd in Israël en tegen geprotesteerd in Iran, niet andersom.”

Over de auteur

Abra Forman is de redacteur van Breaking Israel News. Geboren in New York, emigreerde in 2011 naar Israël na deelname aan het inspirerende programma Livnot en deed ervaring op in het leven in de kibboets in het noorden. Abra voltooide een B.A.-studie in Engelse literatuur aan de Binghamton University in 2009. Na het maken van Aliyah studeerde ze Hebreeuws bij het Hadassah College en behaalde toen haar graad van Master, ook in de Engelstalige literatuur, van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, waar ze vier jaar heeft gewoond.

Bron: israel365news.com

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel