Activiteiten


Verwijst Joel 2:31 in de profetie over het einde der tijden naar een dodelijke elektromagnetische pulsaanval?

Door Adam Eliyahu Berkowitz 12 december 2016

“De zon wordt omgezet in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en ontzagwekkende dag van de HEERE komt.” Joel 2:31 (HSV)

Een scenario betreffende het einde der tijden dat, nog niet zo lang geleden onmogelijk en zelfs niet relevant was, wordt nu ontwikkeld door Amerika en Israëls vijanden op een manier, die volmaakt past in de Bijbelse profetie. Deskundigen voorspellen, dat het scenario 90 procent van de Amerikaanse bevolking kan wegvagen en het leger ondoelmatig kan maken, maar indien het tegen onze vijanden gebruikt wordt, kan dat misschien zelfs onopgemerkt blijven.

Een elektromagnetische puls (EMP) is een krachtige uitbarsting van elektromagnetische energie, die in staat is gevoelige elektronische apparatuur over een breed gebied te vernietigen. EMP’s zijn niet schadelijk voor levende organismen of fysieke structuren, maar een enkele puls kan een modern land volledig uitschakelen door het onbruikbaar maken van alle elektronica. Voorbeelden hiervan zijn het onklaar maken van computers en permanent uitwissen van het geheugen.

Het stop zetten van elektronica is meer dan een ongemak. In haar eerste verslag elf jaar geleden, waarschuwde de Congressional EMP Commission (EMP Commissie van het Congres) dat één EMP-aanval tot 90 procent van Amerika’s burgerbevolking binnen één jaar door honger, ziekte en maatschappelijke ineenstorting zou kunnen doden.

Dit scenario is in overeenstemming met de situatie, die de profeet Joël beschrijft als het einde der tijden.

De zon wordt omgezet in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en ontzagwekkende dag van de HEERE komt.” Joel 2:31 (HSV)

De krachtigste bron van een EMP is een op grote hoogte veroorzaakte nucleaire ontploffing. Een gespecialiseerd nucleair EMP-apparaat, dat 300 kilometer boven het midden van de VS ontploft, zou een EMP veld over alle 48 aaneengesloten staten genereren.

In een interview in September op Israel News Talk Radio, besprak Rabbi Alon Anava drie mogelijke eindtijd scenario’s op basis van Zacharias.

En het zal gebeuren, spreekt de HEERE, dat in heel het land twee derde ervan uitgeroeid zal worden en de geest zal geven en een derde ervan zal overblijven. Zacharia 13:8

Hij verklaarde, dat één mogelijkheid een door kernenergie opgewekte EMP-aanval is.

“Er zijn voorspellingen, dat er een oorlog van 11 seconden zal zijn. Dat kan alleen een kernoorlog zijn,” zei Rabbi Anava, constaterend dat een EMP-aanval vooral waarschijnlijk was. Een dergelijke aanval, zeiden de rabbijnen, zou Amerika naar “de 18e eeuw terugbrengen, door het volledig verbranden, van alles wat elektronica bevat.”

Joshua Wander, lid van Nationaal Bureau Crisisbeheer van Israël vertelde Breaking Israel News, dat een EMP één van de scenario’s is, waar ze zich zorgen over maken.

“EMP’s zijn vermenigvuldigers van macht, die het hele spel kunnen veranderen”, legde Wander uit. “Als een land als Iran of Noord-Korea een klein nucleair apparaat in handen zou krijgen en het zou gebruiken voor het creëren van een EMP zou dat veel verwoestender zijn dan het explosieve effect ervan.

“Precies in de situatie, waarbij een hoogtechnologisch land strijdt met een low-tech land worden de gevolgen het meest gevoeld,” zei Wander. “Dit is het geval met Amerika en Israël wordt even goed met deze bedreiging geconfronteerd, waarbij de high-tech wapens eigenlijk onbruikbaar worden.”

Dit is geen theoretische bedreiging. EMP-apparaten worden nu ontwikkeld door terroristische organisaties om tegen hun technologisch ontwikkelde vijanden te gebruiken. Volgens Secure the Grid, een coalitie gewijd aan de versterking van de veerkracht van Amerika’s elektrische netwerk, zijn Amerika’s vijanden al bezig met de ontwikkeling van de technologie.

“Rusland, China, Noord-Korea en Iran hebben een EMP-aanval al in hun militaire doctrines opgenomen en beschrijven openlijk het uitvoeren van EMP-aanslagen tegen de Verenigde Staten,” vermeldt hun website. “Inderdaad, heeft Iran met schepen gelanceerde EMP-aanvallen geoefend, waarbij gebruik wordt gemaakt van Scud-raketten, die in het bezit zijn van tal van naties en zelfs terroristische groeperingen”.

Een elektrisch onderstation met hoogspanning, transformatoren en distributie-uitrusting.

Een dergelijke aanval zou zich waarschijnlijk op de Oostkust van de Verenigde Staten richten, die 75 procent van de Amerikaanse elektriciteit opwekt en het grootste deel van de nationale bevolking ondersteunt.

Zelfs een kleine aanval zou een zeer grote impact kunnen hebben. In 2013 vielen schutters gewapend met AK-47 geweren een elektrisch onderstation aan in Metcalf, California, en brachten ernstige schade aan, aan 17 transformatoren en sneden glasvezelkabels door.

Jon Wellinghoff, ten tijde voorzitter van de Federal Energy Regulatory Commission, informeerde het congres over het incident. Hij vertelde de Wall Street Journal, dat wanneer een verrassend klein aantal onderstations uitgeteld waren, het systeem instabiel genoeg zou kunnen worden om een stroompanne te veroorzaken, die het overgrote deel van de V.S. aan een black-out zou blootstellen. Behandeld als een terreur-incident, motiveerde het de parlementariërs om wetgeving te beginnen om het net tegen een aanval te beschermen.

Zelfs als er geen aanval is, kan een verlammende EMP altijd nog een slag uit de hemel toebrengen. Coronale massa-ejecties, die meer dan een miljoen mijl per uur reizen, die vaak de magnetosfeer van de aarde slagen toebrengen, genereren geomagnetische stormen. Voordat technologie een steunpilaar werd, konden deze stormen onopgemerkt blijven. In 1989 veroorzaakte de Hydro-Quebec Storm gedurende een dag een black-out in de helft van Canada, waardoor economische verliezen ten bedrage van miljarden dollars veroorzaakt werden.

Volgens de NASA kruiste volgens verslagen op 23 Juli, 2012, een enorme zonne-storm, die elektronische systemen wereldwijd verlamd zou hebben de baan van de aarde en miste de planeet met slechts drie dagen.

Over de auteur

Adam Eliyahu Berkowitz is een hoofdartikelschrijver voor Breaking Israel News. Hij maakte Aliyah naar Israël in 1991 en diende in de IDF als hospik. Berkowitz studeerde joodse wet en ontving wijding als rabbijn in Israël. Hij is werkzaam als freelanceschrijver en zijn roman, The Hope Merchant is beschikbaar op Amazon. Hij woont in de Golan Hoogvlakte met zijn vrouw en hun vier kinderen

https://israel365news.com/312360/electromagnetic-pulse-high-tech-portal-end-days/#3iUzYMuuSG8RUrx2.97

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel