Activiteiten


31 redenen waarom 2016 eigenlijk een geweldig jaar was

Artsenvan het Rambam Medisch Centrum, Menashe Zaaroor, Alon Sinai, Ilana Schlesinger en Dorith Goldsher samen met ander ondersteunend personeel vieren met de patiënte het succes onmiddellijk na haar behandeling met ExAblate Neuro. Foto door Pioter Fliter/ Rambam Health Care Campus

Als u 2016 beschouwt als een van de slechtste jaren in de recente geschiedenis, laten we u dan opbeuren met een herinnering aan de fenomenale prestaties, die dit jaar uit Israël zijn voortgekomen.

We hebben wellicht allemaal uitgekeken naar het einde van het jaar 2016, door velen beschouwd als een van de slechtste jaren in de recente geschiedenis, maar het is niet allemaal slecht geweest. Om u op te vrolijken en u in het nieuwe jaar hoop en geluk te brengen, hebben we een lijst samengesteld van de Israëlische successen, die 2016 een uitzonderlijk jaar maakten.

Door Nicky Blackburn

Tweehonderd deelnemers aan een Internationaal Symposium in Tel Aviv keken naar een revolutionaire medische procedure (uitgezonden door live-streaming) waarbij een vrouw werd geopereerd wegens spiertrillingen (tremors), zonder insnijdingen of verdoving. De 65-jarige patiënte, die gedurende al een tiental jaren aan tremors had geleden, liep na de drie uur durende operatie weer rond en kon een taart aansnijden, zonder tremors.

Israël opende ’s werelds eerste bloedbank… voor vogels. Als we rekening houden met ongeveer 500 miljoen vogels, die twee keer per jaar door Israël migreren, is dit goed nieuws voor de vogelwereld.

Israëlische wetenschappers hebben een belangrijke doorbraak op het gebied van borstkanker bereikt door het vinden van een manier om de verspreiding van de ziekte bij muizen te stoppen. De onderzoekers menen, dat hun resultaten ook bij de mens toepasselijk kunnen zijn.

De Verenigde Naties erkenden het IDF Medical Corps als een leider op het gebied van veld-geneeskunde en rampnoodhulp en schonken de allereerste Type 3 waardering van de World Health Organization (Wereld Gezondheidsorganisatie) voor zijn veldhospitaal.

Lifegraph lanceerde een nieuwe toepassing, die kan helpen om bij mensen, die lijden aan psychische problemen opkomende inzinkingen te voorspellen en te voorkomen en die in sommige gevallen zelfs kan helpen om hun leven te redden.

Een Israëlisch bedrijf startte met een technologie, die kunstmatige intelligentie gebruikt om juridische contracten te analyseren, die mensen duizenden dollars aan juridische kosten kan besparen en uiteindelijk macht aan de mensen teruggeeft.

Toen Chili door een krachtige aardbeving met een kracht van 7,7 werd getroffen, kwam er niemand om het leven, dankzij een massa-waarschuwingssysteem, ontwikkeld door de Israëlische onderneming eVigilo.

Hope rolstoelen, speciaal bestemd voor kinderen, zijn bedoeld om eruit te zien als een leuk speeltje.

Honderden goedkope, lichtgewicht rolstoelen die in Israël werden gemaakt, werden aan gehandicapte Palestijnse kinderen en aan kinderen in Peru en Tadzjikistan geschonken.

Israëlische wetenschappers kondigden aan, dat ze een manier hebben gevonden om schone energie te produceren uit spinazie.

Een onderneming in Jerusalem ontwikkelde de eerste camera-band accessoire voor de Apple Watch.

Het Technion-Israel Institute of Technology opende een uniek nieuw centrum voor kankeronderzoek, ontworpen om nieuwe behandelingen te ontwikkelen en geavanceerde technologieën voor een diagnose in een vroeg stadium uit te vinden.

Israëlische, Jordaanse en Palestijnse wetenschappers kondigden aan, dat ze samenwerken om de Dode Zee te bestuderen, om zo manieren te vinden voor de rehabilitatie van de Dode Zee en het gebied eromheen.

Israëlische hulpverleners hadden een druk jaar om van ramp naar ramp te vliegen om vitale levensreddende humanitaire hulp in Haïti, Louisiana, Canada, Ecuador, Italië, Japan, Taiwan en Fiji te bieden, om er maar een paar te noemen.

Een Israëlische onderneming lanceerde WoundClot, een gaas gemaakt van plantaardige cellen, dat 2500% van zijn eigen gewicht aan vocht kan absorberen en bloedingen in minuten kan stoppen.

Amit Goffer, de uitvinder van het ReWalk robotskelet, startte met een nieuw mobiliteit apparaat, UPnRIDE genaamd, dat mensen met een dwarslaesie, tetraplegie en mensen, die lijden aan multiple sclerose in staat stelt te staan en rechtop te blijven en hen helpt hun gezondheid op lange termijn te verbeteren.

Alleen al dit jaar heeft een Israëlische activist geholpen negen mensenhandelaars in Uganda, met inbegrip van twee officieren van het leger; vier ivoor- en olifantstaarthandelaars in Gabon en drie ivoorsmokkelaars elk in Togo en Senegal, onder anderen, te arresteren.

Reisziekte kan tot het verleden gaan behoren, dankzij een Israëlische onderneming, MotionCure, die een nekbeugel lanceerde, die polsslagtechnologie gebruikt om een einde te maken aan symptomen zoals misselijkheid en duizeligheid. Er zijn plannen om het in te zetten voor patiënten die chemotherapie moeten ondergaan.

Prof Jeff Steinhauer van het Technion-Israel Institute of Technology

Tweeënveertig jaar nadat de Britse natuurkundige Stephen Hawking een theorie lanceerde, dat straling afkomstig is van zwarte gaten, bewees een Israëlische professor dit definitief.

Ingenieursstudenten van de Universiteit van Tel Aviv brachten zonne-energie naar een afgelegen Tanzaniaanse medische kliniek. Ook dit jaar, vloog een team van Israëlische vrijwilligers van Save a Child’s Heart (Red een kinderhart), gevestigd in Holon, naar Tanzania voor het uitvoeren van levensreddende hartoperatie bij tientallen kinderen.

Israëlische wijnen kregen eindelijk de erkenning, die ze verdienen, toen het eerbiedwaardige wijnblad Wine Spectator haar coverstory wijdde aan de nieuwe generatie wijnboeren in Israël.

Gaash Lightning introduceerde een futuristisch nieuw buitenverlichtingssysteem op een conferentie in Eilat, dat aanzienlijk op energiekosten en milieuvervuiling kan bezuinigen.

Na een negen jaar durende strijd tegen de ontwikkelaars, is het strand van Palmahim uitgegroeid tot een nationaal park, dat een van de meest biodiverse en ongerepte gebieden van het land herbergt.

Een Israëlische onderzoeker, die werkt bij een internationale studie kondigde dit jaar aan, dat het dagelijks consumeren van een met vitamine verrijkte drank van $ 4, kan helpen het geheugen te verbeteren, hersenkrimp te verminderen en de progressie van vroeg optreden van de ziekte van Alzheimer te vertragen.

Israëlische deskundigen van de Israël Trauma Coalitie vlogen naar Frankrijk om te helpen bij het trainen van ‘first responders’ (ehbo-ers), in het behandelen van psychologische trauma’s, in de nasleep van een reeks dodelijke aanslagen.

Een vijfjarig Syrisch meisje ontving levensreddende beenmergtransplantatie in het Rambam Health Care Campus in Haifa. Ze is een van de honderden Syrische patiënten, die dit jaar in Israëlische ziekenhuizen behandeld zijn, ondanks het feit dat Israël en Syrië vijandelijke staten zijn.
Wetenschappers van de Universiteit van Tel Aviv kondigden aan, dat ze een spel-veranderende microscopische technologie hebben ontdekt, die de beste zaadcellen kan lokaliseren en zwanger raken kan vergemakkelijken.

Een Israëlisch bedrijf kreeg goedkeuring van de Europese Gemeenschap voor een bot-transplantatieproduct gemaakt van versterkt koraal. Voor gebruik in tandheelkundige en orthopedische procedures, is het koraal materiaal – geteeld in de Israëlische woestijn – vier keer sterker dan menselijk bot.

Israëlische rugzaktoeristen waren in staat het leven te redden van een Japanse toerist, die in een aardverschuiving op het Annapurna Circuit levend werd begraven.

Boeren in Californië begonnen een nieuw project waarin ze Israëlische druppelirrigatie gebruiken om rijst te telen, in een poging om de hoeveelheid water, die gewoonlijk wordt gebruikt bij de teelt van rijst drastisch te verminderen.

SoftWheel, het Israëlische bedrijf, dat een revolutie heeft teweeggebracht bij rolstoelbanden, kondigde aan, dat het nu gaat optreden in de automobielmarkt. Dit is goed nieuws voor de bestuurders, omdat het nieuwe autowiel van de onderneming lekke banden tot iets van het verleden zal maken.

Op Goede Daden Dag dit jaar, namen 1,3 miljoen Israëli’s (op een bevolking van 8,5 miljoen) deel aan vrijwilligersprojecten in het hele land. Goede Daden Dag werd 10 jaar geleden opgericht door de Israëlische zakenvrouw en filantroop Shari Arison.

Bron: www.israel21c.org

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel