Activiteiten


Jared Kushner, een kalmerende macht in het nieuwe presidentschap

Aangewezen als het brein achter de geweldige overwinning van zijn schoonvader, is de beleefde en tactvolle kleinzoon van Holocaust overlevenden klaar om een van de machtigste mannen te worden in de VS van Trump.

Door JENNIE MATTHEW, 11 januari 2017

Donald Trump’s schoonzoon en inkomend speciale adviseur is, ofschoon hij er een beetje kinderlijk uitziet, klaar om een van de machtigste mannen van het land met een kalmerende en gerespecteerde invloed op de president te worden.

De goed geklede, onberispelijk beleefde en discrete kleinzoon (36) van Holocaustoverlevenden trouwde met de oudste dochter van Trump en wordt gezien als de onvermoeibaar werkende motor, achter de schermen, van de geweldige overwinning van zijn schoonvader.

Zonder acht te slaan op nepotisme en ethische zaken noemde de komende Republikeinse President bij het aankondigen van de benoeming, Kushner een “enorme aanwinst en vertrouwde adviseur”, die een integraal onderdeel van zijn privé team zou vormen.

Kushner, multi-miljonair, onroerendgoed-ontwikkelaar en uitgever, trouwde met Ivanka, de oudste dochter van Trump, in 2009. Het echtpaar dat drie jonge kinderen heeft, zal nu zijn status als machtig paar, verstrikt in de zakelijke wereld van Manhattan, verwisselen voor een leven in de politiek in Washington.

Ivanka Trump en haar man Jared Kushner wonen het ‘Manus x Machina: Manier in een tijdperk van de technologie’ Costume Institute Gala bij in het Metropolitan Museum of Art in New York, 2 mei 2016. (Mike Coppola / Getty Images for People.com, via JTA)

Kushner, de telg uit een orthodox-joodse familie uit New Jersey, die eerder doneerde aan Democratische politici, heeft gesproken over een verschuiving die hij onderging nadat hij de vloedgolf van steun aan zijn schoonvader zag en verdedigde hem onversaagd tegen vermeend racisme en anti-semitisme.

“Mensen in de politieke wereld proberen je in verschillende emmers te zetten op basis van wat bestaat. Ik geloof dat Trump zijn eigen emmer creëert – een mix van wat werkt en dat elimineert, wat niet werkt, “vertelde hij Forbes.

Terwijl Trump’s voorliefde voor publiciteit, ruzies en twistpunten legendarisch zijn, is Kushner een schril contrast in sociale mediastilte, die enkel verschijnt in glimlachende familiefoto’s, geplaatst door zijn vrouw, die zich tot het Jodendom bekeerde, voor hun uitbundige mondaine bruiloft.
Maar achter de schermen is zijn invloed bijna ongeëvenaard.

Bevoorrechte zoon
Hij speelde naar verluidt een zeer belanrijke rol in persoonlijke beslissingen, zoals het degraderen van de door schandalen achtervolgde Chris Christie – de voormalige officier van justitie, die zijn vader voor belastingontduiking gevangen zette – en Trump’s keuze voor een fervent pleitbezorger van Joodse nederzettingen voor de post van Amerikaans ambassadeur in Israël.
Trump zei vorig jaar dat Kushner, wiens familiestichting naar verluidt heeft gedoneerd aan Israëlische nederzettingen, zo getalenteerd was dat hij kon helpen “vrede in het Midden-Oosten te maken.”

Zijn invloed is zodanig dat de New York Times meldde, dat het vertrekkende team in het Witte Huis te horen kreeg, dat buitenlands beleidskwesties, die onder de aandacht van Trump moeten worden gebracht, moeten worden doorgegeven door middel van Kushner.

Hij is ook een brug geweest naar leiders in de technische industrie en heeft de vriendschap en steun van legioenen invloedrijke New Yorkse en wereldwijde spelers gewonnen, velen van hen beduidend ouder dan hij, zoals Rupert Murdoch.
Zelfs liberalen verwelkomden zijn benoeming als een potentieel matigende invloed.
“Ik respecteer hem ontzettend,” vertelde de linkse burgemeester Bill de Blasio van New Yorkse verslaggevers en zei, dat hij Kushner “al jaren” kende en hem beschouwde als “een zeer redelijk persoon.”

De oudste zoon van de ontwikkelaar Charles Kushner ging naar een particuliere joodse middelbare school, voordat hij naar Harvard ging. Hij kan worden gezien als een voorbeeld van de rijken, die voorrangstoegang krijgt tot Ivy League (wereldtop) universiteiten, alvorens naar New York University te gaan, om een MBA te krijgen.

Kushner was nog student, toen Christie zijn vader voor belastingontduiking, omkoping van getuigen en illegale campagnebijdragen, gevangen zette.
Zijn zoon pakte de stukken op en vloog naar verluidt de meeste weekenden om zijn vader te bezoeken en nam de teugels van het familiebedrijf in handen waarin hij zichzelf als verbazingwekkend succesvol bewees.

Gelopen campagne
Net als Trump verschoof hij de focus van het onroerend goed bedrijf van de familie naar Manhattan. Vandaag schat Forbes, dat Kushner samen met zijn ouders en broer, $ 18 miljard waard is.
De ondernemingen van Kushner zeggen, dat ze onder zijn leiding, meer dan $ 14 miljard in transacties en $ 7 miljard in aankopen hebben afgerond.
De advocaat van Kushner zei, dat hij als President-Directeur van Kushner Ondernemingen zou aftreden en “aanzienlijke activa afstoten in overeenstemming met de landelijke richtlijnen.”

Jared Kushner spreekt op de conferentie Bloomberg Commercial Real Estate in New York, 9 november 2011. (Peter Foley / Bloomberg / Getty Images)

Tien jaar geleden voegde hij ook de levensstijlkrant The New York Observer aan zijn portefeuille toe en blies de krant nieuw leven in door hem on-line te maken.

Tijdens de campagne ging hij over van het schrijven van toespraken tot het uitwerken van een gegevens aangestuurde campagne, die gericht was op het maken van gerichte boodschappen en het in ongekende mate gebruik maken van sociale media.

“Het beste wat ik kan zeggen is, dat hij eigenlijk de campagne leidde en het in wezen deed zonder middelen,” vertelde Eric Schmidt, de voormalige President-Directeur van Google, Forbes.

Na de inauguratie wordt hij verwacht nauw samen te werken met de stafchef Reince Priebus en de belangrijkste strateeg Steve Bannon van Het Witte Huis.

The Times meldde, dat hij van plan is om aan kwesties met betrekking tot het Midden-Oosten en Israël te werken; hij gaat proberen om samenwerkingsverbanden van de regering te smeden met de particuliere sector en samen te werken aan vrijhandelskwesties.

Bron: www.timesofisrael.com

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel