Activiteiten


Maak kennis met de orthodoxe, Joodse, Israëlische neven van Mike Pence

Door Adam Eliyahu Berkowitz

Michael Pence, de gekozen vicepresident, is al lange tijd een vurige supporter van Israël, maar het blijkt, dat zijn verbinding met het Heilige Land zelfs dieper gaat dan hij weet: de Evangelische Christen uit Indiana heeft Orthodox-Joodse familie, van wie een in de Golan Hoogten woont en vurig hoopt om zijn neef te ontmoeten.
De genealogische verbinding centreert zich om Tamsen (Tammy) Socher, een Joodse grootmoeder, die in West Los Angeles woont. Zij bracht het grootste deel van haar leven in het San Fernando Dal door, maar toen ze, acht jaar geleden, naar Ohio verhuisde, voelde ze de behoefte om een ​​verbinding met haar familie te onderhouden en raakte geïnteresseerd in genealogie. Haar zoektocht leidde haar snel naar een familielid, Richard Pence, een amateur-genealoog. Ze was onder de indruk van zijn werk.

foto: Mike Pence en Merrill Socher-Axelrod (Met dank aan Merrill Socher-Axelrod)

“Sommige mensen willen gewoon de lege plekken invullen, maar Richard werkte echt hard om het goed te krijgen”, zei Tammy in een interview met Breaking Israel News. Tammy besefte dat Pence was geen gewone naam was. “Hij komt eigenlijk niet uit Engeland. Het was één van die verzonnen Ellis Island namen, dus we zijn allemaal met elkaar verbonden. Ik heb geen ‘Pence’ gevonden, die geen familie was.”
Het grootste deel van haar familie kwam uit Indiana, dus Tammy vroeg aan Richard of Michael Pence, toen een congreslid uit Indiana, een familielid was. Richard, die nu is overleden, antwoordde, dat Michael Pence inderdaad haar vierde neef van de kant van haar vader was. Tammy probeerde toen met Pence contact op te nemen, maar had geen succes.
De gekozen vicepresident is zich van deze familieverbinding bewust. Toen hij op campagne was, ging Tammy’s nicht Merrill Socher-Axelrod, een Israëlische onderdaan, die in Michigan woont, naar een campagne evenement. Michael Pence kwam laat, maar Merrill haastte zich om met haar beroemde familielid te worden gefotografeerd. Toen ze naast hem stond, vertelde ze hem snel, “Je hebt Orthodox-Joodse neven in Israël. Er is een familielijn. Uw neven en nichten zijn ook de mijne.”
Ze gaf hem een ​​brief van Tammy, die de familieband beschrijft. Er stond in, dat een aantal van zijn familieleden religieuze Joden zijn en er woont er ten minste één in Israël. Bij de informatie was een persoonlijke uitnodiging gevoegd van de zoon van Tammy, Jesse, die zijn vicepresidentiële neef uitnodigde hem in zijn huis in de Golan te komen bezoeken, de volgende keer dat Pence in Israël is.
Jesse Socher vertelde Breaking Israel News, dat zijn uitnodiging oprecht was.

foto: Jesse Socher en zijn zoon, in een IDF-uniform. (Met dank aan Jesse Socher)

“Ik weet dat hij me waarschijnlijk geen contact met me zal zoeken, maar ik steun hem en hij lijkt me een aardige vent,” zei Socher. “Als hij naar Israël komt, zou ik hem graag ontmoeten.”
Jesse is realistisch over de betekenis van deze familieband. “Als het gaat om het maken van politieke beslissingen, betwijfel ik of het een verschil voor hem maakt, dat hij familie heeft in de Golan. Maar het zegt veel over hoe Israël en Amerika met elkaar verbonden zijn.”
Pence heeft Israël meerdere malen bezocht en heeft Israël vermeld als “meest geliefde bondgenoot van Amerika.” In 2014, leidde hij een zakelijke delegatie van zijn staat op hoog niveau op bezoek aan Israël gesponsord door Christians United for Israel.
In 2016 verhief hij door een wetsvoorstel, dat Indiana zou verbieden commerciële contacten te hebben met bedrijven die Israël boycotten, te tekenen, dit tot wet. Pence heeft ook gezegd, dat hij zich verzet tegen een Palestijnse staat. Er wordt geciteerd, dat hij zei, dat hij een christen, een conservatief en een Republikein was, in die volgorde, “zijn steun voor Israël is meer gebaseerd op ideologie dan op politiek.
In een toespraak tot het American Israel Public Affairs Committee in 2009, verzekerde Pence het publiek: “Laat me met klem zeggen, dat net als de overgrote meerderheid van mijn kiezers, mijn Christelijk geloof me dwingt om de staat Israël te koesteren.”
Over de auteur
Adam Eliyahu Berkowitz is een hoofdartikelschrijver voor Breaking Israel News. Hij maakte Aliyah naar Israël in 1991 en diende in de IDF als een gevechtshospik. Berkowitz studeerde Joods recht en ontving wijding als rabbijn in Israël. Hij heeft als freelance schrijver gewerkt en zijn roman, The Hope Merchant, is op Amazon verkrijgbaar. Hij woont in de Golan Hoogten met zijn vrouw en hun vier kinderen.

https://israel365news.com/311709/bin-exclusive-meet-mike-pences-orthodox-jewish-israeli-cousins/#25kQdhPzfogGWC0j.97

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel