Activiteiten


Vergeet Coke en Pepsi, doe bladeren met cola-smaak in dranken

Colaplant (foto: Hishtil)

Een plant, wereldwijd verkocht door Hishtil Nurseries uit Israël, zorgt voor een natuurlijke cola smaak

Door Abigail Klein Leichman, 5 januari 2017

Kweek enkele Artemisia arbotanum – ook bekend als de “cola plant” – in uw achtertuin, op het dak of het terras en u hoeft geen karamel-gekleurde drankjes te kopen. U plukt maar enkele blaadjes om warme en koude dranken en zelfs salades, stoofschotels en roerbakgerechten smaak te geven.

De cola plant is een van de ongeveer 250 soorten culinaire kruidenplanten, die door Hishtil Nurseries in Israël worden geëxporteerd voor de verkoop in supermarkten, tuincentra en doe-het-zelf winkels in heel West-Europa en Noord-Amerika.

“We zijn altijd op zoek naar bijzondere rassen van verzamelaars over de hele wereld om een andere smaak in de tuin en de keuken te brengen”, zegt Ofir Elasar, marketing- en verkoopleider voor Hishtil.
Deze variëteit, van dezelfde familie als dragon, werd ontdekt bij een verzamelaar in Duitsland en was voor verkoop alleen als een niche-product beschikbaar. Hishtil importeerde het in Israël en gebruikte haar landbouwkundige deskundigheid om, nu ongeveer drie jaar geleden, de colaplant in een massamarktproduct te ontwikkelen. Hishtil is nu de grootste verkoper van Artemisia arbotanum.

Eyal Inbar, verkoopleider voor de export, vertelt ISRAEL21c, dat Hishtil in 2016 wereldwijd bijna 100.000 planten en stekken van de colaplant verkocht.

“We verkopen het meer voor de export dan voor de lokale markt, omdat het product in Europa algemeen bekend is. De vraag was vanaf de eerste dag groot, “zegt Elasar.

Hij zegt dat de winterharde vaste plant goed groeit in elke soort tuin, met inbegrip van stedelijke tuinen en een smaak en geur heeft, zoals cola met een zeer lichte ondertoon van anijs.

Onder andere ongewone kruidenplanten van Hishtil voor de tuin en de keuken zijn Rungia Klossii, waarvan de ijzer- en vitamine C rijke bladeren een paddenstoelsmaak en -geur hebben en Mentha piperita met een chocolade-muntaroma en -smaak. Er zijn ook planten, waarvan de bladeren de geur van perzik, meloen, ananas en andere vruchten afgeven.

Over de auteur:
Abigail Klein Leichman is een schrijfster en geassocieerde redactrice bij ISRAEL21c. Voor ze in 2007 naar Israël verhuisde, was ze een specialistische schrijfster en redactrice bij een krant in New Jersey en heeft als freelancer gewerkt voor diverse kranten en tijdschriften vanaf 1984.

Bron: www.israel21c.org
Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel