Activiteiten


Gebedsdag o.l.v. Harald Eckert (Global Prayer Call), zat. 25 febr. 2017

Jezus sprak: “Voorwaar Ik zeg u, dat, als twee van u op de aarde iets eenparig zullen begeren, het hun zal ten deel vallen van mijn Vader, die in de hemelen is.” (NBG)

Een geweldige belofte die zeker van toepassing is wanneer we deze Gebedsdag bijeen komen om Israël, ons land en de naties voor Gods troon te brengen. We zullen onder meer ook bidden voor de verkiezingen op 15 maart a.s. en onze plannen voor het Wereldcongres inzake Israëls territoriale rechten, in juni.

Deze dag zal onder leiding staan van Harald Eckert, de leider van de Global Prayer Call. Hij zal DV spreken over: “God houdt van de volken! De volken en de weg naar de Vallei van Beslissing. De roeping van Israël en de kerk richting de volken.”

Tijd: 10.30 – 16.00 uur. Kerketuinenweg 10, Den Haag. De zaal is open vanaf 10.00 uur.

De toegang en koffie, etc. is gratis. Wilt u alstublieft zelf een lunchpakket meenemen. Ter dekking van de kosten (spreker) zal een collecte worden gehouden.

“Samen staan voor Israël, en het welzijn van onze naties” is de kernmissie van de “Global Prayer Call”, opgericht door Harald Eckert.

Wereldwijd roepen zij op tot gebed voor Israël en onze eigen naties. De houding van onze naties in relatie tot Israël is cruciaal in Gods ogen. 70 jaar na het einde van de Shoah en de Tweede Wereldoorlog, waarin de christelijke kerk pijnlijk afwezig was, rijst vandaag opnieuw de vraag: wat doen wij nu, nu Israël opnieuw in de hoek wordt gezet? Bedreigd van alle kanten, gedemoniseerd en geboycot, onrechtvaardig behandeld door allerlei bewegingen en volken.

We leven in bijzondere tijden, waarin Israël ondanks alles wordt hersteld voor onze ogen. Tegelijk lijkt Israël steeds meer in het centrum te staan van mondiale spanningen. Sinds de roeping van Abraham, vertelt de Bijbel ons, staat Gods uitdaging aan de volkeren uit Gen. 12: “Ik zal zegenen, wie u (Abraham en nageslacht) zegenen, en Ik zal vervloeken wie u vervloeken”. God wil door Israël de hele wereld zegenen – en daarom heeft de Kerk de roeping, hiervoor te bidden, voor onze regering en ons volk. Voor een positieve houding naar Israël, eerlijke handel, en om een zegen te zijn voor Israël, zoals de Bijbel ons opdraagt (“Troost, troost Mijn volk”, Jesaja 40:1) Het is noodzakelijk te beseffen, dat alle volkeren op weg zijn naar wat de Bijbel noemt “Het Dal der Beslissing” (Joël 3). De manier waarop een volk het Joodse volk heeft behandeld, zal hier centraal staan. Wie weigert te erkennen dat God Israël een unieke roeping heeft gegeven, rebelleert in feite tegen God. Dit heeft ernstige gevolgen.

In 2017 zal Jeruzalem vieren dat de stad sinds 50 jaar weer herenigd is (op Jeruzalem-Dag, 24 mei.) In Bijbelse begrippen is elke 50 jaar een Jubeljaar, een profetisch moment van grote betekenis voor zowel Israël, als de volkeren.

Harald is schrijver van het boek “Israel, The Nations and the Valley of Decision” (“Israel, de volkeren en het Dal der Beslissing”). De Nederlandse versie is te koop bij ons voor € 4,-, excl. verzendkosten (ook te koop bij Christenen voor Israël.)


Van het Engelstalige boek hebben we ook enkele exemplaren in huis (ook € 4,-).

Ook is dat hier te bestellen: www.globalprayercall.org

Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-59046">
Jane
Op 23 februari 2017 om 1:58 pm uur

Geweldig dat we samen voor Israel en de naties gaan bidden.Er is helaas bij veel chr.gelovigen nog een fout beeld over de toekomst voor Gods uitverkoren volk en de heidenvolken.Genoemd boekje is daarom een aanrader.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel