Activiteiten


Rapport over antisemitisme: BDS belangrijkste bron van anti-Israël-beweging

Antisemitische demonstratie (YouTube-schermopname)

Door Ilana Messika Januari 23, 2017

“Hij zal tegenover wie Hem haat niet aarzelen. Hij zal aan hem vergelding doen, aan hem persoonlijk.” Deut. 7:10 (HSV)

Minister van Diaspora Zaken Naftali Bennett presenteerde zondag jl. het Annual Antisemitism Report (Jaarlijks Rapport over antisemitisme) van het ministerie aan het kabinet. Het verslag toont twee tegenstrijdige tendensen, een afname in gewelddadige antisemitische aanvallen en een toename van antisemitische propaganda en retoriek, vooral op het internet en in de sociale media, die een steeds prominentere rol spelen bij het verspreiden van antisemitische inhoud en ophitsing.

Het verslag concentreert zich vooral op de noodzaak om antisemitisme legaal te herdefiniëren, dus inclusief “alt-antisemitisme”. Alt-antisemitisme verwijst naar antisemitisme, vermomd als louter anti-Israël.
Het verslag noemt de BDS-beweging (Boycot, Desinvestering en Sancties) als de voornaamste leverancier van alt-antisemitisme. “Voorwendend tegen het beleid van Israël te zijn, heeft de beweging in werkelijkheid een hevig anti-Israëlische doelstelling, gericht op de delegitimisering van Israëls bestaansrecht en het aanvuren van een anti-Joodse sfeer, vooral op de campussen van de universiteiten”. De meeste groepen die alt-antisemitisme verspreiden, zijn radicaal links.

Het verslag verwijst naar een recent document geschreven in samenwerking met het Kantor centrum voor Europees Jodendom over het vraagstuk van de BDS binnen het juridische kader van anti-discriminatie en antisemitisme wetten samen met internationale, Europese en specifiek juridische systemen.
“Het Antisemitisme-rapport werd geschreven met het inzicht, dat de sfeer van boycot tegen Israël een vijandig en gewelddadig klimaat schept voor Joden in de diaspora en daarom als antisemitisch dient te worden gedefinieerd,” stelde het rapport.

Het verslag meldt een toename van 137% in antisemitische incidenten in Duitsland (in 2016 werden 461 incidenten gerapporteerd in vergelijking met 194 in 2015). De meesten ervan kwamen uit het traditionele antisemitische Duitse extreemrechts, dat een ongekend publieke steun heeft verworven in de nasleep van de vluchtelingencrisis. In Engeland was de toename van antisemitische incidenten 62%, het merendeel van de rechtervleugel.
De Franse pogingen ter bestrijding van het antisemitisme hebben bewezen succesvol te zijn met een daling van 65 procent van antisemitische incidenten. Hieruit blijkt, dat wanneer een regering vastbesloten is om het probleem aan te pakken, het resultaten kan behalen.

In de Verenigde Staten was er een stijging van 45% van antisemitische gevallen op campussen, ook werden er ten opzichte van het voorgaande jaar, tweemaal zoveel evenementen van Joodse studentenorganisaties geannuleerd.

De toename van antisemitische uitlatingen door politici is onderdeel van de algehele ontwikkeling van de versterking van zowel het extreem nationalistisch-populistische rechts als het radicale mondialistische links.
Jacob Haguel, plaatsvervangend voorzitter van de Wereld Zionistische Organisatie, reageerde op de gegevens van de ministerraad: “Het handschrift was en is nog steeds aan de muur – vele Joden in de Diaspora durven hun religie niet bekend te maken, ze geloven dat de antisemitische incidenten in hun landen gemeenplaats geworden zijn en niet worden gerapporteerd,” betoogde hij.

“En wat ernstiger is: het vervagen van de lijnen tussen kritiek op Israël en antisemitisme leidt onvermijdelijk tot een toename van antisemitisme in de wereld,” verklaarde Haguel.

Bron: israel365news.com

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel