Activiteiten


Stephen Cargin spreekt DV zaterdag 1 april in Den Haag

Stephen Cargin (foto: BBC)

Stephen Cargin is een christelijke politieofficier in Noord-Ierland, met meer dan 31 jaar dienstervaring. In die periode zijn er 78 van zijn vrienden en collega’s vermoord. Jarenlang heeft Stephen de leiding gehad in Londonderry, een stad waar vele aanslagen zijn geweest door de IRA en in die tijd heeft hij ook op de dodenlijst gestaan van de IRA. Momenteel is Stephen werkzaam op het hoofdkwartier van de politie en is eindverantwoordelijk voor de afdeling Justice. Hij wordt regelmatig in de Britse pers geciteerd in verband met onderzoeken in diverse misdaadzaken.

Stephen zal DV zaterdag 1 april 2017  spreken in de samenkomst van Gemeente Shamar, Kerketuinenweg 10, Den Haag. Aanvang 11.00 uur. U bent van harte welkom!

Stephen groeide op in een traditionele kerk. Zijn vader was predikant. Hij en zijn vrouw Heather hebben de afgelopen jaren, wat zij noemen, een ‘geestelijke reis’ gemaakt, ‘weg van de traditionele hoofdstroom van de kerk. In die periode hebben wij de realiteit van de Heilige Geest ervaren en een beter begrip ontvangen van het volle Evangelie, genezing, de gaven van de Geest en gebed. Mijn vrouw en ik hebben een bediening van genezing en onderwijs, waarin we voortdurend vele wonderen zien gebeuren.’

Verder schrijft Stephen o.a.:

‘God heeft ons teruggebracht in de kerk waarin ik ben opgegroeid, maar ik ben verbaasd hoezeer de nadruk op zending is afgenomen en dat iedere verwijzing naar Israël op tegenstand stuit. Kort daarvoor was ons gevraagd of we lid van die kerk wilden worden, maar drie dagen voor de kennismakingsbijeenkomst gebeurde er iets schokkends. We waren uitgenodigd om met twee van de leiders in de kerk te spreken, maar één van hen stelde dat hij ons lidmaatschapsverzoek niet in behandeling wilde nemen. De reden was mijn overtuiging dat we nooit compromissen mogen sluiten m.b.t. wat Gods Woord zegt over zaken zoals het steunen van Israël. Mensen zeggen soms tegen mij dat mijn standpunten over Israël controversieel zijn en dat het alleen maar tot conflicten leidt als er van een kerk wordt verwacht voor Israël te bidden en het te steunen. En ja, het veroorzaakt inderdaad conflicten en tegenstellingen. Gods woord veroorzaakt altijd conflicten en tegenstellingen, net zoals toen Zijn Zoon Jezus onderwijs gaf; Hij werd er zelfs – in Israël! – voor aan een kruis gehangen.’

Op de Emmaus Conference (christelijke conferentie in Engeland) in november 2016, sprak Stephen Cargin o.a. over de geestelijke afvalligheid in de kerk, dat naast het humanisme én de groei van de islam, de grote gevaren vormen voor christenen vandaag de dag.

Via deze link is een interview te zien, dat Mike Fryer (voorganger van Fathers House in Wales) in 2013 had met Stephen.

Bronnen info: Stephen Cargin /  www.psni.police.uk / www.emmaus-group.org / www.heartpublications.co.uk

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel